Europa i Svijet
Hrvatska
Pablo Laso ekspresno u Bayern vratio hrvatskog centra

Pablo Laso ekspresno u Bayern vratio hrvatskog centra

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić

Willkommen!

Novi trener Bayerna, legendarni Španjolac Pablo Laso i sportski direktor Daniele Baiesi prvo su najavili, a onda i ostvarili prve kadrovske poteze vezane za sljedeću sezonu. Sa posudbi su se u Bayern vratili Nelson Weidemann i hrvatski reprezentativni centar Danko Branković

'Nakon njegovog solidnog razvoja u zahtjevnoj ABA ligi, Danku srdačno želimo dobrodošlicu u našu momčad. On je napravio značajan napredak u fizičkom i tehničkom smislu te će dati dodatnu dimenziju našem prednjem terenu", kaže sportski direktor Baiesi o centru Brankoviću. 

Danko Branković je prije godinu dana potpisao dugoročni ugovor s minhenskim Bayernom i odmah otišao na posudbu u beogradski razvojni klub Mega Basket. 23-godišnji Hrvat, visok 2,16 metara, došao je iz zagrebačke Cibone, a nedavno je imao impresivnu treću profesionalnu sezonu u ABA ligi s Megom, finalistom Kupa Srbije, s prosjekom od 12,7 poena (63% šuta iz igre) i šest skokova. 

Branković je u Megi bio suigrač s Matejem Rudanom (22), koji također dolazi iz omladinskog programa Bayerna, a koji će odraditi još jednu sezonu na posudbi. Kako smo već javljali bit će dio momčadi Rio Breogan, koju vodi hrvatski stručnjak Veljko Mršić.