Hrvatska
Paić iskoristio poklon bon Sinjana, pobjeda Brokera u drami

Paić iskoristio poklon bon Sinjana, pobjeda Brokera u drami

Osijek povezao dvije pobjede.

U pravoj drami Alkar je prosuo pobjedu protiv Vrijednosnica Osijek. Imala je sinjska momčad sve u svojim rukama, domaćin se ponudio kao na pladnju, ali u najvažnijim trenutcima birale su se najgore moguće odluke, piše portal Ferata.hr

Vrijednosnice Osijek – Alkar 83:82 (20:19, 21:24, 19:23, 23:16)

Osijek – Dvorana Gradski vrt
Suci: Alfred Jovović, Bojan Kruljac, Branimir Galić

VROS: Matuzović, Lisica (9), Maskaljević, Kujundžić (21), Tokić, Špehar, Porobić (10), Ćosić, Jelavić, Topolović (10), Lakić (9), Paić (24).

Alkar: Brocić (6), Echols (22), Granić (9), Kučan (3), Putnik (6), Varence (14), Tomašević, I. Vučić (11), H. Vučić (11), Zukanović.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga domaćin je prvi povezao nekoliko dobrih napada te se u dva navrata odvojio na plus šest, prije svih zahvaljujući raspoloženom Paiću, ali u samoj završnici prve četvrtine Putnik i H. Vučić dovode svoju momčad na svega minus jedan (20:19).

Alkar je sjajan niz s kraja prve četvrtine nastavio i početkom druge, ukupno je ostvario seriju od 12-0, za vodstvo od 26:20. Osijek je, istina, brzo uzvratio s devet koševa u nizu uz odličnu rolu Kujundžića. Baš kao i u prvom periodu, Vrijednosnice su pred odmor imale plus šest, ali Alkar je ponovno bio na nivou i serijom 8-0, uz tricu Granića u posljednjoj sekundi, preuzeo vodstvo (41:43).

Poslije pet minuta igre u drugom dijelu semafor je pokazao 11 viška za sinjsku momčad, pri čemu je Granić pogodio dvije trice uz jednu Echolsa. Ovog puta Alkar nije domaćinu dozvolio brzi povratak u egal pa je na pred četvrtu četvrtinu imao šest koševa viška (60:66).

Već u 31. minuti Alkar je brojao novih 11 viška, ali serija promašenih otvorenih šuteva i loših reakcija u obrani za posljedicu su imali svega plus tri u 34. minuti. Četiri minute prije kraja Osijek je preuzeo vodstvo (76:73), nestalo je ideje kod Alkara, ali na vrijeme se sinjska momčad vratila u ritam.

Dvije minute prije kraja Alkar je imao plus tri, ali svega 40-ak sekundi kasnije plus dva imao je domaćin. 30 sekundi do kraja I. Vučić pogađa tricu iz kuta preko ruke za minimalnu prednost Alkara. Uslijedile su tada dvije nevjerojatne pogreške na obje strane, prvo Osijeka, a kad je Alkar dobio priliku za staviti “točku na i” ovom susretu, nije uspio u zadanom vremenu izvesti loptu sa strane.

Osijek je taj poklon iskoristio, zabio je Paić na tri sekunde do kraja, Milačić je pozvao na minutu odmora, a u preostalom vremenu loše su Sinjani kombinirali pa pokušaj Kučana nije ni stigao do koša.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore