Hrvatska
Paić operirao leđa, Pleadin će uskoro saznati mora li na operaciju, stigao novi igrač...

Paić operirao leđa, Pleadin će uskoro saznati mora li na operaciju, stigao novi igrač...

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: GKK Šibenka

Novosti s Baldekina

Košarkaši Šibenke počeli su s pripremama za novu sezonu, onim službenim, s obzirom ih je Damir Milačić okupio prije nekih pet, šest dana, kako bi osjetio relativno novu momčad. Na žalost, nekih bitnih igrača nije bilo na prozivci, a neće ih biti ni dobar dio sezone. Pavao Paić operirao je leđa i pitanje je kada će se vratiti, a van pogona je i Juraj Pleadin, koji je zbog ozljede propustio i Europsko prvenstvo i koji će nakon pregleda 22. kolovoza znati hoće li i on morati ‘pod nož’. Stoga ne čudi što je uoči početka priprema klub reagirao i na vanjskoj poziciji doveo Armina Hrštića, piše Šibenski portal.

– Jure je bio predodređen za prvog beka, za jednog od nositelja igre u tom napadačkom dijelu tako da nas je to malo poremetilo. Imamo praktički novu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, nema više Brocića, Jambrovića, Kakara, sada smo zbog ozljeda ostali na dulje vrijeme bez Paića i Pleadina, stoga i jesmo nešto ranije krenuli s pripremama. Imamo težak ulazak u prvenstvo, ali ovo je maraton i vjerujem da će uz dobar rad i malo sreće i ovo biti još jedna uspješna sezona – kazao je Milačić.

Što se tiče novih igrača, osim spomenutog Hrštića dovedeni su Đorđe Topolović, Luka Babić i Michael Brown, a predsjednik kluba Ante Nakić najavio je kako bi u sljedećim danima trebalo stići još jedno pojačanje na vanjskim pozicijama.

– Klub s ovom upravom ulazi u treću sezonu. Dižemo se na svim razinama, sportskoj i financijskoj, stabilizirali smo klub. Primjera radi, kada smo preuzeli klub prihodi su bili negdje oko 225 tisuća eura, a sada imamo oko 450 tisuća eura sigurnih prihoda i sa 95 posto zatvorenim budžetom za ovu sezonu. Na početku je bilo 15, 16 sponzora, sada je preko 40 raznih subjekata, manjih sponzora. Još uvijek pokušavamo naći generalnog sponzora kako bismo došli do onih ciljanih četiri milijuna kuna – istaknuo je Nakić, koji je posebno apostrofirao rad fan shopa.

Šibenka će ove sezone igrati i ABA 2 ligu, pa će se kandidirati za domaćinstvo jednog od ‘balona’, i to za termine u studenom ili siječnju sljedeće godine. Inače, Premijer liga starta 30. rujna, a narančasti će je otvoriti gostovanjem kod Splita, nakon čega na Baldekin stiže Zadar. Prve utakmice u drugoj regionalnoj ligi Šibenka će, pak, odigrati 9. i 11. listopada protiv Borca iz Banja Luke i Zlatibora, još uvijek se ne zna gdje.

Tijekom pripremnog razdoblja Šibenka će odigrati i nekoliko utakmica. Početkom rujna nastupit će na turniru u Zadru, na kojem će uz domaćina nastupiti još dvije ekipe, 7. i 9. rujna dogovorene su dvije utakmice sa Splitom, a sedam dana prije početka prenstva narančasti će odmjeriti snage s Hermes Analiticom. U planu je odigravanje još barem dvije pripremne utakmice.