Hrvatska
Palokaj: Želimo i mi razveseliti ljude u Hrvatskoj

Palokaj: Želimo i mi razveseliti ljude u Hrvatskoj

Juniori od subote na Europskom prvenstvu.

U subotu u Latviji (Liepaja, Ventspils, Riga) starta EP za juniore, divizije A. Naša reprezentacija pod vodstvom izbornika Vladimira Anzulovića nastupa u skupini A gdje će još igrati domaćin Latvija, Italija i Grčka. Bez obzira na ishod utakmica u skupini sve reprezentacije igrat će u osmini finala.

Uoči odlaska u Latviju naš sugovornik je bio Jan Palokaj koji od svih igrača ima naveće iskustvo s obzirom na veliku minutažu koju je imao prošle sezone u HT Premijer ligi nastupajući za KK Zagreb.

”Mislim da na prvenstvo odlazimo spremni i uz odličan stručni stožer biti ćemo spremni za svakog suparnika. Iako svi iz skupine prolaze u osminu finala, pa je i ta četvrta utakmica najvažnija također će biti važno ostvarit dobar rezultat u prva tri nastupa zbog boljeg psihičkog stanja momčadi”, kaže Jan koji se dotaknuo i same momčadi.

”Iako smo pomalo neiskusna momčad uvjeren sam da svima možemo ”zapapriti život”, a možemo onoliko daleko koliko se budemo držali zajedno i koliko ćemo vjerovati jedni u druge. Sjajan podstrek nam je dala U20 reprezentacija i trudit ćemo se još jednom razveseliti ljude u Hrvatskoj”.

Hrvatska prvenstvo otvara protiv domaćina Latvije što neće biti nimalo ugodan suparnik na startu.

”Sigurno će biti teška utakmica, vrući teren, a vjerojatno i dosta publike. Ako se postavimo čvrsto i uvedemo utakmicu u naš tempo uz dozu agresije koja je naš trademark vjerujem da možemo doći do pobjede”.

Eventualni plasman u četvrfinale (potrebno je dobiti četvrtu utakmicu) donosi i plasman na SP U19 slijedeće godine.

”To nam je sigurno motiv više, ali moramo ići korak po korak. Prva stepenica je pobjeda u osmini finala s kojom bi osigurali ostanak u A diviziji i plasman na SP, a sve nakon toga bila bi nagrada za trud uložen u ovih 40 dana priprema”.

SASTAV HRVATSKE:

#4  JURE PLANINIĆ
#5  OTON JANKOVIĆ
#6  LUKA ŠAMANIĆ
#7  LOVRE RUNJIĆ
#8  EDI PATEKAR
#9  JAN PALOKAJ
#10  ROKO ERSLAN
#11  FILIP VUJIČIĆ
#12  MARIO RAJČIĆ
#13  VITO ČUBRILO
#14  KRUNO MACNER
#15  DANKO BRANKOVIĆ

Stožer:

VLADIMIR ANZULOVIĆ – GLAVNI TRENER
HRVOJE RADANOVIĆ – POMOĆNI TRENER
DAVID ZUBČIĆ – KONDICIJSKI TRENER
MLADEN PRANIĆ – FIZIOTERAPEUT
DARKO KUNCE – INSTRUKTOR HKS-a