Europa i Svijet
Hrvatska
Paponja pogodio za produžetak, a onda i za pobjedu protiv Francuske

Paponja pogodio za produžetak, a onda i za pobjedu protiv Francuske

Autor: Branko Tabak

Hrvatima drama protiv Francuske.

Kadetska reprezentacija Hrvatske pobjedom je okončala jaki pripremni turnir za nastup na Europskom prvenstvu. Hrvati su nakon poraza od Španjolske i Grčke u posljednjem kolu na blagdan Uskrsa nakon produžetka pobijedili domaćine turnira Francuze 73-75.

Pobjednički koš postigao je na isteku vremena Filip Paponja.Hrvatska je bolje ušla u susret te nakon 10 minuta igre imala 12 poena prednosti (15-27). U sljedeće dvije četvrtine Francuzi su sustigli i prestigli Hrvate, da bi u zadnjoj naši dečki u završnih 40 sekundi nadoknadili 5 poena zaostatka. Nakon Perasovićevog ubačaja za dva, šest sekundi prije kraja Paponja je pogodio tricu za 67-67 i produžetak u kojem je još jednom dokazao da je čovjek koji želi i može odlučivati utakmice.

Utakmicu je završio s ostvarenim double-double učinkom (12 poena, 10 asistencija). Najefikasniji i po valorizaciji najbolji igrač Hrvatske bio je Matej Bošnjak koji je uz 23 poena imao i 11 skokova. Lukša Buljević je postigao jednak broj poena uz 6 skokova. Ivan Perasović je dodao 11 poena i 5 skokova.

U drugoj utakmici dana Španjolska je deklasirala Grčku 83-53. Hrvatska je turnir završila na trećem mjestu. Prvi su Španjolci drugi Grci, a posljednji Francuzi koji su turnir završili bez pobjede.