Europa i Svijet
Regija
Partizan bez daha u finišu

Partizan bez daha u finišu

Novi domaći poraz Mutine momčadi.

I u drugoj europskoj utakmici pred svojim gledateljima Partizan NIS je ubilježio poraz. Iako su pružili bolju partiju nego u prvom meču na svom terenu protiv Rytasa, to im nije bilo dovoljno da savladaju jaki Lokomotiv Kuban. Crno-bijeli su veći dio susreta  bili u vodstvu, no na kraju su iskustvo i fizička spremnost, kao i duža klupa, odlučili pobjednika te je ruski sastav slavio rezultatom 83-93.

Za razliku od utakmice protiv Crvene od prije par dana domaćini su agresivno ušli u dvoboj te su nakon samo šest minuta imali devet koševa viška (18-9). Gosti su tek tada proradili i počeli pokazivati zašto su bili favoriti uoči susreta. Podigli su intenzitet igre u obrani, pogodili nekoliko šuteva, a posljedica toga bio je odlazak na mali odmor s 24-21 za Partizan.

U drugoj četvrtini igralo se uglavnom koš za koš, a prednost je cijelo vrijeme bila na strani domaćih i to u iznosu od tri do šest poena. Trajalo je to sve do 17. minute kada Lokomotiv košem Trevora Laceya prelazi u vodstvo 34-35, da bi 40 sekundi  kasnije, nakon trice Broekhoffa, otišao i na plus četiri. Partizan brzo vraća inicijativu na svoju stranu, ali poslije tehničke greške Gossa prednost opet prelazi na stranu Rusa koji na poluvrijeme odlaze s dva poena viška (41-43).

U istom se ritmu nastavilo gotovo čitavu treću dionicu u kojoj su se obje ekipe učestalo izmjenjivale u vodstvu. Đoko Šalić je košem na isteku 27. minute odveo Partizan do 56-54, što je, pokazat će se, bilo posljednje vodstvo Beograđana u utakmici. Lokomotiv je odgovorio serijom 0-9 te se u posljednjih deset minuta ušlo s 57-63 za goste. Utakmica je konačno prelomljena šest minuta prije kraja kada je ruski sastav otišao na plus 12 (64-76) te je rutinski priveo susret kraju.

Čak je čest igrača bilo dvocifreno u redovima pobjednika, a predvodio ih je Ragland s 23 koša. Kod Partizana je najbolji bio američki trio. Williams-Goss je ubacio 18 poena uz sedam asistencija, dok su Miller i Samuels dodali po 17 koševa, što je potonji upario s  11 uhvaćenih lopti.

Partizan sada ima jednu pobjedu i četiri poraza, dok je neporaženi Lokomotiv s pet pobjeda već osigurao plasman u drugi krug.