Regija
Partizan doveo prvu prinovu

Partizan doveo prvu prinovu

Autor: Paulo Sarić

Centar bosanskohercegovačke reprezentacije potpisao je trogodišnji ugovor s beogradskim klubom.

Najuspješniji klub u povijesti regionalne lige, KK Partizan, danas je doveo prvo pojačanje uoči naredne sezone. Ugovor s Crno-bijelima potpisao je bosanskohercegovački centar Obrad Tomić.

Iako se već danima govori da je Partizan dogovorio dolazak još nekoliko igrača, među kojima su navodno i Marko Čakarević, Tom Wilson i Marko Pecarski, njihovi potpisi još uvijek nisu službeno potvrđeni od strane beogradskog kluba, pa je čast da otvori sezonu dolazaka pripala 23-godišnjem reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

- Vrlo sam sretan što sam postao dio velikog i slavnog kluba. S ogromnim entuzijazmom sam prihvatio ponudu Partizana i sada želim, nakon reprezentativnih obaveza, pružiti maksimum i svojim igrama opravdati povjerenje stručnog stožera i uprave, kao i zaslužiti povjerenje navijača – kazao je srpski centar za službene stranice Partizana.

Tomić je rođen prije nešto manje od 24 godine u Trebinju, a seniorsku je košarku počeo igrati u Zrinjskom. Prije pet godina je preselio u Mladost iz Mrkonjić Grada, no pravu je priliku dobio tek u Kaknju kojemu se priključio u drugom dijelu sezone 2014/15. U posljednje dvije i pol godine je dogurao do seniorske reprezentacije BiH s kojom ga ovog ljeta očekuju pretkvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se za dvije godine održati u Kini.

Prošle je sezone u elitnom razredu bosanskohercegovačke košarke prosječno ubacivao 11.4 koša uz 9.8 skokova. Ugovor je potpisan na tri godine.