Europa i Svijet
Regija
Partizan i Union Olimpija se priklonili ULEB-u

Partizan i Union Olimpija se priklonili ULEB-u

Autor: Paulo Sarić

Oba kluba su se prijavila za sudjelovanje u Eurocupu

Za razliku od prošle godine kada su bili prisiljeni odustati od ULEB-ovih natjecanja i odabrati FIBA-u Ligu prvaka, u narednoj sezoni Crno-bijeli su se odlučili vratiti igranju drugoga po snazi europskog klupskog natjecanja.

Nakon dugotrajnog promišljanja i vaganja opcija, KK Partizan se u posljednji trenutak prijavio za igranje u košarkaškom Eurocupu. Beograđani su pravo na sudjelovanje izborili trećim mjestom u regionalnoj ligi, no tek treba vidjeti hoće li na jesen doista i zaigrati u željenom europskom natjecanju. Iako se nisu razišli na najtransparentniji način te je ostalo dosta repova za lanjskom odlukom Partizana, čelni čovjek ULEB-a Jordi Bertomeu je nedavno izrazio spremnost organizacije da prihvati najtrofejniji klub regionalne lige natrag u svoje redove, ukoliko uz sportske ispuni i minimalne financijske uvjete.

Eurocup će naredne sezone imati 24 sudionika, a osim Partizana koji je čekao posljednji dan, petak 2. lipnja, da se prijavi za sudjelovanje, to je već ranije napravila i ljubljanska Olimpija. No, situacija sa Zmajčekima je ponešto kompliciranija pošto oni nisu ispunili sportske kriterije, pa se otvoreno nadaju da će još jednom dobiti pozivnicu za igranje željenog europskog natjecanja.