Hrvatska
Regija
Partizan protutnjao pored Žutih, Splićani će ostanak tražiti preko Studentskog centra ili Sparsa

Partizan protutnjao pored Žutih, Splićani će ostanak tražiti preko Studentskog centra ili Sparsa

Autor: Branko Tabak

Cibona na krilima iskusnih igrača okrenula Borca u Čačku.

Košarkaši Splita su nakon poraza od Krke u Novom Mestu i Borca u Splitu poraženi i od Partizana u Beogradu 80-58 čime su natjecanje u ABA ligi završili na pretposljednjem 13. mjestu. 

Drugim riječima Žuti će priliku da i sljedeće sezone igraju u elitnom razredu regionalne košarke tražiti kroz dodatne kvalifikacije (baraž) odnosno doigravanje s poraženom ekipa finala ABA 2 lige, a to može biti Studentski centar iz Podgorice ili sarajevski Spars.

Momčad Mile Karakaša u Beogradu je pokazala nastavak krize rezultata i igre te pala bez ispaljenog metka (Babić 13, Luković 12).

Cibona je u Čačku u izjednačenoj utakmici uglavnom bila u zaostatku da bi na kraju slavila u ludoj završnici 77-82. (Novačić 21, Planinić 19, Marić 12)

Vrlo zanimljivo bilo je u Železniku u kojem je FMP preokrenuo rezultat i u dramatičnoj završnici slavio protiv Krke 91-85.

Splićani na kraju imaju isti omjer pobjeda i poraza kao Borac i Krka, ali od obje su ekipe poraženi po dva puta što ih stavlja u podređeni položaj u određivanju poretka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore