Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Partizan srušio Zvezdu, trofeji u rukama Hrvata: Simon, Tomić, Golemac. Čakarun. Lalić...

Partizan srušio Zvezdu, trofeji u rukama Hrvata: Simon, Tomić, Golemac. Čakarun. Lalić...

Autor: Branko Tabak

Kup natjecanja su stvorena za iznenađenja.

U natjecanju u kojem jedna utakmica odlučuje svatko ima pravo tražiti svoju šansu. 

Nakon što je izvukla živu glavu protiv Borca u četvrtfinalu Koraćevog Kupu Crvena zvezda je u finalu poražena od Partizana 81-76.

U Sloveniji je Primorska trenera Jurice Golemca u finalu bila bolja od Šenčura 83-63. Glavni posao Koprani su napravili u polufinalu kada su slavili protiv branitelja dvostruke krune Petrol Olimpije. Do trofeja su stigao i Hrvati Marjan Čakarun koji je u finalu postigao dva poena uz šest skokova, dok je u polufinalu protiv Olimpije ubacio 7 poena uz 6 skokova.

U Španjolskoj slavlje Barcelone protiv Reala 92-90. Svetislav Pešić je desetak dana nakon preuzimanja katalonskog kluba stigao do trofeja. Istina, Real je imao šut za pobjedu nakon velikog minusa, ali trofej je zasluženo pripao momčadi našeg Ante Tomića koji je u pobjedu ugradio 17 poena i 5 skokova.

Trofej je osvojio i Krunoslav Simon čije je Anadolu Efes u finalu turskog kupa nadigrao Tofas 78-61. Zasluženo, jer upravo je Efes u četvrtfinalu bio bolji od prvaka Europe Fenerbahçea. Simon je u finalnom susretu postigao 15 poena, uz 8 skokova i 7 asistencija te je proglašen MVP igračem završnog turnira.

U Njemačkoj je slavio Bayern koji je u finalu bio bolji od Albe 80-75. Torino je u finalu talijanskog kupa bio bolji od Brescie 69-67. Mađarski kup uzeo je Szolnoki. U finalu je negdašnji ABA-ligaš bio bolji od Szombathelya 82-67.

Jure Lalić je gorčinu loše sezone u regionalnoj ligi oprao slavljem u makedonskom kupu. U gradskom derbiju MZT je bio bolji od Rabotničkog 76-67. Torun je u Poljskoj bio bolji od Zielone Gore 88-80.