Regija
Partizan u kontroverznoj završnici dograbio trofej, ljuti Zvezdaši odbili srebrne medalje

Partizan u kontroverznoj završnici dograbio trofej, ljuti Zvezdaši odbili srebrne medalje

Autor: Branko Tabak

Luda utakmica u Nišu.

Pobjednik srbijanskog Kupa Radivoja Koraća je Partizan koji je u finalu pobijedio Crvenu zvezdu 76-74.

U završnici, kakva se rijetko viđa, crno-bijeli su slavili poenima Australca Landale s linije slobodnih bacanja. Dvije sekunde imali su Partizanovci za napad nakon što je Dobrić izjednačio na 74-74 i nakon što su u prethodnom napadu Crvene zvezde dopustili protivniku tri napada i propustili dva skoka i isto toliko prilika za pobjedu.

Loptu je Bandja Say ubacio u igru sa strane, izravno pod koš u ruke suigrača kojeg je, jasno se vidi na sninci utakmice, Baron zaustavio prekršajem. 

Zvezda je 40-ak sekundi prije kraja vodila 71-72. Tu se dogodio sporni trenutak utakmice. Naime, Renfroe je u napadu snažno odgurnuo Čovića te u nastavku akcije pogodio tricu. 

Zbog ovog trenutka čelni ljudi Crvene zvezde osuli su paljbu po sucima. Povukli su igrače i struku odmah po završetku utakmice u hotel. Medalje za drugo mjesto tako nisu podijeljene. Ali jesu one za pobjednika, a to je ove, kao i prošle sezone, ekipa Partizana koja je pokazala da se ravnopravno može boriti i za naslov u ABA ligi koja vodi u Euroligu.