Regija
Partizanova liječnička služba rastura, stigao Nigel Williams Goss

Partizanova liječnička služba rastura, stigao Nigel Williams Goss

Živahno je u redovima crno-bijelih.

Nakon što Jamie Skeen nije prošao liječničke preglede čime je došlo do automatskog raskida ugovora s Partizanom, još jedno pojačanje crno bijelih se nalazi pred izlaznim vratima. U pitanju je razigravač Ian Baker kojemu je otkriveno naprsnuće potkoljenice. Mladi Amerikanac je, čini se, skrivao ozljedu.

Iako je riječ o ozljedi koja ne spada u kategoriju težih i za koje je potrebno mirovanje stručni stožer Partizana je odlučio poslati ponudu za ugovor još jednom mladom Amerikancu. U pitanju je Nigel Williams Goss. Bivši play Gonzage, koji je izabran u drugom krugu drafta od Utah Jazza, s Beograđanima je potpisao ugovor 1+1. Ovaj talentirani košarkaš imao je kroz sveučilišnu karijeru jako dobre brojke: 15 poena i po 5 asistencija i skokova po utakmici. Goss se povezivao s Crvenom Zvezdom, ali predstavnik ABA lige u EL se odlučio za dovođenje iskusnijeg igrača na toj poziciji.

Nigel Williams-Goss je osvajač zlatne medalje na SP U19 održanom 2013. godine u Češkoj. Zanimljivo. Amerikanci su u finalnu bili bolji upravo od Srbije, zemlje u kojoj će Goss po svemu sudeći nastaviti karijeru. Dodajmo kako je Partizan u prvom pripremnom susretu za novu sezonu poražen od Oldenburga 88:73. (23:21, 20:18, 27:18, 18:16).