Europa i Svijet
Regija
Partizanu Zadar važniji od Albe

Partizanu Zadar važniji od Albe

Uigravanje za Višnjik.

Svoj drugi nastup u Eurokupu košarkaši Partizana započet će u Berlinu u kojem će gostovati kod Albe, momčadi koja je za 27 godina postojanja osvojila čak 21 trofej od čega i jedan međunarodni (Kup Radivoja Koraća 1995).

Albu s klupe predvodi dobro poznati Aito Garcia Reneses u čijoj momčadi prevladavaju Amerikanci. Miroslav Nikolić je na put poveo igrače koji su donijeli prvi trijumf u ABA ligi i njima dodao Tadiju Tadića koji nije bio u sastavu protiv gradskog rivala FMP-a.

„U ovoj utakmici šansu će dobiti Pecarski i još par mladih momaka da bi vidjeli koliko mogu, a i da osjete atmosferu europskih utakmica.

"Ovo nam je bitno jer nemamo puno vremena za treninge, a prioritet nam je ipak ABA liga “ - rekao je prvi stručnjak Partizana.

O ambicijama u Eurokupu bio je realan:

„Nemamo puno šansi da prođemo grupu, ali ići ćemo na pobjedu i protiv najjačih“ - poručio je trener crno-bijelih Miroslav Nikolić.

Već ovaj prvi meč će pokazati koliko može ova momčad Partizana koja je u najmanju ruku kvalitetna kao njemački predstavnik dok i ostali klubovi osim Lokomotiv Kubana nisu nedodirljivi.

Susret u Mercedes Areni počinje u 20 sati. Danas se igraju još dvije utakmice ove skupine: Limoges - Lokomotiv i Lietuvos - Bilbao.

Partizan nakon Berlina odlazi u Zadar gdje ge očekuje susret 4. kola ABA lige protiv Zadra. Obje momčadi nakon tri kola imaju po jednu pobjedu i dva poraza.