Hrvatska
Patrick McGlynn izvrsnom predstavom zaustavio Puntamiku i približio Sinjane doigravanju

Patrick McGlynn izvrsnom predstavom zaustavio Puntamiku i približio Sinjane doigravanju

Autor: KK Sonik Puntamika Photo: AB foto digital

Liga za ostanak

Košarkaši Puntamike večeras su u susretu petog kola Lige za ostanak poraženi na gostovanju u Sinju kod Alkara rezultatom 88:82. Premda su sve do same završnice bili u igri za četvrtim uzastopnim trijumfom, igrači Roka Jurline nisu imali rješenja za raspoloženog Patricka McGlynna koji je izvrsnom predstavom ostavio bodove u Cetinskoj krajini.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i nakon tri minute serijom 9:0 preuzeli rezultatsku inicijativu. Marko Prskalo i Toni Ćutuk su nakratko uzvratili, no potom se razigrao nadahnuti McGlynn koji je sa sedam vezanih poena odveo svoju momčad na dvoznamenkastu prednost (23:9). S istim odstojanjem se ušlo u drugu dionicu, da bi Sinjani koševima Viktora Šarića i Mladena Tomaševića uskoro otišli i na najvećih plus 18. 

Puntamičane je u tim trenucima u igri držao raspoloženi Emilio Banić koji je tri puta bio precizan izvan linije 6.75, no svim nastojanjima unatoč „Zeleni“ do velikog odmora nisu uspjeli prići na jednoznamenkasti zaostatak pa se u svlačionice otišlo s 51:40 za domaćine. Ono što nisu napravili u završnim minutama prvog poluvremena, igračima Roka Jurline je pošlo za rukom već na otvaranju nastavka kada je Petar Marić košem i dodatnim slobodnim bacanjem primakao goste na minus osam, ali svaki put kada bi Zadrani priprijetili odgovorio je McGlynn koji je držao svoju momčad na mirnoj razdaljini. Izjednačena igra nastavila se sve do početka četvrte četvrtine kada je Marić dvjema tricama zaokružio seriju Puntamike 0:8 za povratak na četiri poena minusa, da bi isti igrač pet minuta prije kraja primakao „Zelene“ na samo posjed zaostatka (74:71). 

Na koševe Stipe Krstanovića i McGlynna dalekometnim ubačajima su uzvratili Dino Palčić i Marko Prskalo, a gosti su posljednju šansu imali pri rezultatu 83:80 nakon nove trice Banića, no najbolji igrač susreta Patrick McGlynn je s pet vezanih poena riješio pitanje pobjednika i odveo Sinjane do treće uzastopne pobjede.

Domaćine je predvodio izvrsni McGlynn koji je susret završio s 35 koševa, osam skokova i osam asistencija, a pratio ga je kapetan Hrvoje Vučić s 11 poena i šest uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji među četvoricom dvoznamenkastih u puntamičkim redovima bio Emilio Banić s 28 koševa i četiri skoka.

Standings provided by SofaScore LiveScore