Hrvatska
Pazin bolji od FSV-a, double-double učinci Guština i Jurkovića

Pazin bolji od FSV-a, double-double učinci Guština i Jurkovića

Autor: HKS/KK Pazin

Jedinstvena kadetska liga.

Pazin je upisao pobjedu na domaćem terenu u uvijek zanimljivom derbiju protiv FSV-a rezultatom 94:78.                                        

Na početku utakmice prevelika želja i nervoza domaćina u napadu omogućila je vodstvo gostima, ali Gustovarac tricom u zadnjoj sekundi izjednačuje na kraju prve četvrtine na 24 - 24. U drugoj četvrtini domaćini se odvajaju, ali ovaj puta trica Kolića sa sirenom na drugoj strani za smanjenje vodstva domaćina na poluvremenu na 53-46.

U trećoj i četvrtoj četvrtini domaćini drže stvari pod kontrolom (idu i na 20 razlike) do konačnih 94-78 na kraju. Treba istaknuti nekoliko podataka. Double-double ostvarili su Guštin i Jurković. Blizu učincima u koševima i asistencijama bili su Marko Grbavac kod FSV-a, odnosno Filip Gustovarac i Luka Zajc kod Pazina.

Gosti su imali 11 skokova više, ali su u drugim elementima košarkaške igre (osim slobodnim bacanjima) domaćini bili raznovrsniji. Imali su 11 asistencija više (Gustovarac i Zajc sami 15 kao cijela ekipa FSV), sedam više osvojenih i sedam manje izgubljenih lopti. Bili su bolji u šutu za dva i tri uz napomenu da je pet domaćih igrača pogodilo tricu prema tri gostujuća. Nadalje, domaći su imali tri igrača preko 15 koševa (Guštin 28, Gustovarac 27 i Zajc 18) dok je kod gostiju to bio samo Jurković sa 32 koša.

Treba napomenuti da su domaći igrači pobjedu poklonili treneru Dariu Lukšiću koje je u subotu imao promociju na Kineziološkom fakultetu nakon što je uspješno završio višu trenersku školu. Na kraju utakmice vjerna pazinska publika pjesmom je ispratila svoje ljubimce u svlačionicu.  

 Trener KK FSV Rijeka Mladen Šarčević:

„Čestitke Pazinu na zasluženoj pobjedi. Mislim da naše međusobne utakmice imaju uvijek neki rezultatski naboj što se pokazalo i u ovoj utakmici. Smatram da je to jako dobro za obje ekipe i drago mi je da ove dvije ekipe iz regije zapad imaju značajnu ulogu u prvoj kadetskoj ligi na državnoj razini.“ 

 Trener KK Pazin Dario Lukšić:

„Ovaj puta moram čestitati najprije našoj ekipi ne samo na pobjedi, nego i na fanatičnom zalaganju i htjenju i od srca im zahvaliti. Utakmica je bila dinamična kao i sve do sada naše utakmice sportskih prijatelja i susjedskih rivala na državnoj razini. Čestitke ekipi FSV na prikazanoj igri. Idemo dalje angažirano u slijedeće utakmice.„