Regija
Pecarski pred vratima Partizana, Dimakopoulos na probi

Pecarski pred vratima Partizana, Dimakopoulos na probi

Grade se temelji momčadi za sljedeće sezone.

I dok Crvena zvezda i Cedevita slažu momčadi za finale ABA lige, najtrofejniji klub u regionalnom takmičenju pokušava privući što više mladih igrača te na taj način ubiti dvije muhe jednim udarcem. 

Partizan polako, ali sigurno sklapa ekipu koji će se boriti za doigravanje ABA lige, a istovremeno stvara temelje za nadolazeće sezone. Najnovija imena koja se povezuju s timom koji će voditi Muta Nikolić su ekstra talentirani mladi centar Marko Pecarski i Grk Ioannis Dimakopoulos, 218 cm visoki centar sa sveučilišta Irvine.

Pecarski je jedan od najtalentiranijih igrača u svom uzrastu, a prethodno je nosio dresove Mega Bemaxa i Bayerna, koji se odrekao njegovih usluga. Ovaj 208 cm visoki sedamnaestogodišnjak je bio član reprezentacije Srbije koja je osvojila zlato na nedavno završenom prvenstvu Europe za igrače mlađe od 18 godina. 




Njegov otac je branio boje Partizana prije 30 godina i bio jedan od najatraktivnijih igrača u ondašnjoj ligi, a najpoznatiji je bio po nebeskim zakucavanjima. Pecarski bi trebao potpisati višegodišnji ugovor u sljedećih nekoliko dana. 


Za razliku od Marka, Dimakopokulos se ne odlikuje velikim talentom, ali ima nekoliko kvaliteta koji su rijetki za igrače njegovih gabarita. Ovaj 22.godišnji Grk se dobro služi sa obje ruke, pogotovo kad šutira horog i ima odličan šut za tricu. Postotak šuta iza linije za tri poena mu je 35 posto, zahvaljući čemu je bilježio solidan prosjek od 11.4 poena po utakmici.

Ono što nije dobro je da loše gradi reket, a ni u skoku nije najbolji jer ima samo četrir skoka po utakmici što za igrača njegove visine i nije neki impozatan učinak. Ioannis Dimakopoulos će u Partizan doći na probu i ako zadovolji ukuse stručnog stožera Partizana potpisat će višegodišnji ugovor.