Europa i Svijet
Pedro Martinez je prošlost, Velimir Perasović budućnost Baskonie

Pedro Martinez je prošlost, Velimir Perasović budućnost Baskonie

Autor: Teo Cilar

Prva pobjeda košarkaša Budućnosti u Euroligi protiv Baskonie dovela je do smjene trenera kod momčadi iz Vitorije. Velimir Perasović vraća se svojem drugom domu.

Bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović novi je trener Euroligaša Saski Baskonie. Pedru Martinezu presudila je Budućnost koja je u četvrtak ostvarila svoju prvu pobjedu u Euroligi. Budućnost je oborila rekord Eurolige pogodivši čak 21 tricu i tako nanijela već peti poraz u sedam odigranih utakmica Saski Baskoniji. 

Perasović sutra stiže u Vitoriju, a već će u nedjelju voditi momčad protiv Gran Canarije, a ugovor je potpisan do kraja ove i za iduću sezonu. Perasović se tako vraća u Vitoriju gdje je proveo pet sezona kao igrač, a ovo će mu biti treći trenerski mandat na klupi Saski Baskonie. Prvi puta je momčad vodio u sezoni 2005/2006, a drugi puta u sezoni 2015/2016 kada je odveo momčad na Final Four Eurolige u Berlinu. 

Hrvatski stručnjak do sada iza sebe u svojoj trenerskoj karijeri ima skoro 200 utakmica u Euroligi i pedeset u Eurocupu, a sada će mu glavni cilj biti da digne momčad u formi i pokušaju dohvatiti barem osmu poziciju koja vodi u četvrtfinale Eurolige.