Europa i Svijet
Peras izgubio dvojicu

Peras izgubio dvojicu

Autor: Paulo Sarić

Nakon dolaska dvojice igrača, iz Istambula su dvojica otišla.

Anadolu Efes hrvatskog stručnjaka Velimira Perasovića tijekom jučerašnjeg je danas izgubio dvojicu igrača iz prošlosezonskog sastava. Turska momčad je odlučila ne iskoristiti klauzulu o produljenju ugovora koji su potpisani po formuli 1 + 1 s Amerikancima Deshaunom Thomasom Tylerom Honeycuttom.




Uprava Efesa procijenila je da učinak dvojice stranih visokih igrača nije bio dovoljno dobar da ih se ostavi u klubu, te se očekuje da će nakon dovođenja dvojice vanjskih igrača sljedeći potez istambulskog kluba biti krpanje rupe pod obručima. Stariji iz dueta, Tyler Honeycutt, nakon završetka sveučilišne karijere biran je 35. odabirom na NBA draftu od strane Sacramento Kingsa. U glavnom se gradu Kalifornije nije naigrao pa se nakon dvije godine zaputio preko oceana i potpisao za izraelski Ironi Nes Ziona. Izvrsne igre u sastavu iz azijske države omogućile su mu transfer u Himki gdje se zadržao dvije sezone prije negoli je prošlo ljeto potpisao ugovor s turskom momčadi. No, njegovih 8.5 koševa i 6.7 skokova uz gotovo dvije asistencije u prosjeku nisi uvjerili klub da aktivira drugu godinu ugovora.




Slična je priča i s godinu dana mlađim Thomasom. Njega su nakon završetka sveučilišne karijere na Ohio Stateu 58. pickom odabrali San Antonio Spursi. No, za razliku od sunarodnjaka nije iskusio igranje u NBA ligi, već se odmah zaputio ka Europi. Dobra debitantska sezona u Nanterreu dovela ga je do Barcelone. Na poziv teksaške momčadi prije dvije godine se zaputio natrag u SAD, no nije dobio priliku nastupiti u najjačoj ligi svijeta već je sezonu proveo u razvojnoj momčadi Austin Spursima. Prošlo je ljeto potpisao za Anadolu Efes u čijem je sastavu pružao dobre partije u ligaškom dijelu turskog prvenstva, no slabije igre u Euroligi i doigravanju koštale su ga novog ugovora.