Europa i Svijet
Hrvatska
Peras poražen u prvom susretu polufinala

Peras poražen u prvom susretu polufinala

Autor: Paulo Sarić

Loša druga četvrtina koštala je Anadolu Efes.

U prvom susretu polufinalne serije prvenstva Turske, Anadolu Efes poražen je na gostovanju od Beşiktaşa rezultatom 90-71. Nakon što su mu jedinom trebale tri utakmice da izbori plasman u polufinale, Velimir Perasović je upisao novi poraz u doigravanju. Kobna je bila druga četvrtina koju je njegova momčad izgubila sa 26-8 i upala u zaostatak iz kojeg se nije uspjela izvući do kraja susreta.

Prva četvrtina nije nagovještavala išta što bi ukazivalo na probleme za momčad bivšeg hrvatskog izbornika. Nakon početnog minusa od šest poena, Efes se brzo konsolidirao i početnu dionicu završio sa prednošću od tri koša. Sve do 13. minute gosti su se dobro držali, no Beşiktaş tada radi seriju 22-3 i na odmor odlazi sa velikih plus 15.

Perasovićeva momčad se nije predavala, te se nekoliko puta vraćala na jednoznamenkasti zaostatak, no večeras jednostavno nije bio njen dan. Svaki puta kada bi se Anadolu Efes vratio u igru domaća je momčad našla način za odgovoriti. Posebno su podbacili centri Perasovog tima koji su nadskakani sa dvoznamenkastom razlikom. Na najvećih 20 razlike Beşiktaş je odveo Sertaç Şanlı koji je gotovo učetverostručio svoj prosječni učinak što najbolje oslikava igru visokih igrača gostujuće momčadi.

Najbolji u redovima domaćina bio je bivši igrač Cibone DJ Strawberry sa 22 koša i tricom 4/6, dok su za Anadolu Efes po 15 poena ubacili Thomas Huertel i kapetan Doğuş Balbay.

Polufinale turskog prvenstva igra se na tri pobjede, a druga utakmice serije na rasporedu je za dva dana na istome mjestu.