Europa i Svijet
Hrvatska
Perasović dobio otkaz u Turskoj

Perasović dobio otkaz u Turskoj

Autor: Paulo Sarić

Poraz od Baskonije bio je kap koja je prelila času.

Bivši hrvatski izbornik i trener Cibone Velimir Perasović dobio je otkaz u Turskoj. Peras od danas više nije trener Anadolu Efesa kojeg je preuzeo prije godinu i pol dana nakon što je napustio španjolsku Baskoniju. Zanimljivo je da mu je upravo bivši klub „uručio otkaz“. Efes je, naime, jučer u  12. kolu Eurolige poražen upravo od Baskonije rezultatom 81-82 što je bila kap koja je prelila čašu istanbulskim poslodavcima koji su već duže vrijeme nezadovoljni rezultatima hrvatskog stručnjaka.

Turski je klub za svoje standarde jako loše ušao u sezonu te se trenutno nalazi na diobi posljednjeg mjesta Eurolige s omjerom 3-9, dok je u nacionalnom prvenstvu šesti.

- Ovo je vrlo težak poraz za nas i već treća utakmicu koju smo izgubili u posljednjim sekundama na domaćem terenu. Vodili smo osam razlike tri minute prije kraja, ali nismo uspjeli održati prednost. Loše smo ušli u susret, no u trećoj smo četvrtini podigli igru i održavali taj ritam sve do pred sam kraj. Nažalost, u posljednje tri minute smo pali što je riješilo pobjednika – kazao je hrvatski trener nakon jučerašnje utakmice.

Uz Perasovića raskid ugovora je dobio i slovenski reprezentativac Edo Murić, a kao najizgledniji kandidat za novog trenera Efesa slovi Ergin Ataman.