Europa i Svijet
Perasović i Efes razbili Spahijin Maccabi, Real na -30, Žalgiris sa zvukom sirene

Perasović i Efes razbili Spahijin Maccabi, Real na -30, Žalgiris sa zvukom sirene

Autor: Teo Cilar

Bio je ovo dan neočekivanih rezultata i uvjerljivih pobjeda dok je Žalgiris slavio sa zvukom sirene.

U tri od četiri odigrane utakmice Eurolige u utorak navečer ostvarene su uvjerljive pobjede dok je susret između Unicaje i Žalgirisa bio prava poslastica. Susret je otišao u produžetak koji je izborila Unicaja na tri sekunde do kraja. Na 1,9 sekundi do kraja Unicaja je još jednom poravnala rezultat i činilo se da se ide u drugi produžetak, no koš sa zvukom sirene postiže Žalgiris. Pogledajte ispod u videu kako je to izgledalo. 


Anadolu Efes-Maccabi Fox Tel Aviv 72:92 (19:19, 16:28, 26:20, 11:25)

Kompletna statistika utakmice

Anadolu Efes našeg Velimira Perasovića i Krunoslava Simona razbio je Maccabi u Tel Avivu. Errick Mccollum odigrao je nevjerojatnu partiju i vodio Efes do bitne pobjede na gostovanju. Nakon izjednačene prve četvrtine, Efes u drugom periodu bježi na 12 poena razlike. Maccabi je nakon treće četvrtine spustio na minus šest, ali ono što im se desilo u posljednjem periodu sigurno će htjeti čim prije zaboraviti. Odigrali su jednu od najlošijih četvrtina iako su u dva navrata dolazili na minus šest no bliže nisu mogli već su doživjeli uvjerljiv poraz. Brat C.J. Mccoluma, jednog od najboljih igrača Portland Trailblazersa, Errick torpedirao je koš Maccabija, postigavši 31 poen uz četiri skoka i tri asista. On je ubacio čak osam trica iz 11 pokušaja. Vladimir Štimac ubacio je 15 uz 13 skokova, a naš Krunoslav Simon 11 poena uz pet skokova i dva asista. Pierre Jackson s 20 i čak šest izgubljenih lopti te Jonah Bolden s 12 poena, osam skokova i četiri blokade najbolji u Spahijinoj momčadi. 


Baskonia-real Madrid 105:75 (36:17, 28:27, 24:19, 17:12)

Kompletna statistika utakmice

Real Madrid doživio je pravi debakl na gostovanju kod Baskonije. Oni su naime upisali poraz od nevjerojatnih 30 poena razlike. Baskonija je već nakon prve četvrtine imala 36:17. Mislili smo da će se Real vratiti, ali to večeras nije bio slučaj. Baski su dobili sve četvrtine i ispratili Real kući s minusom od 30 poena. Baskonia je imala čak pet dvoznamenkastih igrača i čak četiri s po osam koševa, a Real sa samo dva raspoložena igrača to nije mogao pratiti. Luka Dončić ubacio je 18 poena uz četiri asistencije dok je jedini sa dvoznamenkastim brojem poena uz njega bio Walter Tavares s 10 i sedam skokova. 


Panathinaikos-Khimki 93:65 (26:16, 20:11, 26:22, 21:16)

Kompletna statistika utakmice

Niti na susretu između Panathinaikosa i Khimkija nije bilo neizvjesnosti. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već do poluvremena kada je PAO pobjegao na 19 poena razlike. U drugome je bez problema još povisio razliku na konačnih 28. Marcus Denmon bio je najbolji kod pobjednika s 24 poena i tri asista dok je James Gist ubacio 12 uz šest skokova. Alexey Shved jedini na visini zadatka kod ruskog sastava s 17 poena i četiri asistencije. 


Unicaja-Žalgiris 83:85 (17:21, 17:20, 14:18, 24:13)

Kompletna statistika utakmice

Žalgiris je odigrao još jednu kvalitetnu utakmicu na gostovanju u Euroligi iako su skoro sve prosuli na samom kraju, ipak ih je pomazila i sreća pa su došli do pobjede u produžetku. Nakon tri četvrtine "Zelena šuma" imala je 11 poena prednosti. Tu su prednost imali i na dvije i pola minute do kraja susreta kada se činilo da je pitanje pobjednika riješeno, ali nije bilo tako. Na krilima Ray Mccalluma Unicaja u te dvije i pola minute radi seriju 13:2 i susret odlazi u produžetak. Tri sekunde do kraja izjednačujući koš za produžetak postigao je spomenuti Mccallum. Neizvjesnost se nastavila u produžetku u kojem Mccallum na 1,9 sekundi do kraja polaganjem poravnava rezultat na 83:83 nakon čega Šarunas Jasikevičius zove minutu odmora. Vasilije Micić izveo je loptu koja je došla do Edgarasa Ulanovasa koji s nekih 4-5 metara pogađa šut sa zvukom sirene za četvrtu pobjedu Žalgirisa.