Hrvatska
Perasović načeo, Šarić dotukao Riječane

Perasović načeo, Šarić dotukao Riječane

Autor: Branko Tabak

Na otvaranju Jedinstvene kadetske lige Split na gostovanju nadigrao KK FSV.

Foto: KK Split 

Utakmicom KK FSV i KK Split započelo je natjecanje u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Splićani su slavili s uvjerljivih 75-110

Split je odlično otvorio susret i poveo 3-10. Sedam splitskih koševa djelo su Ivana Perasovića koji je do odmora velikog dogurao do 20 poena (uz 4 skoka, 2 blokade i 2 ukradene lopte), a njegova momčad na nedostižnih +17 (39-56).

U tih prvih 20 minuta kod domaćina se istaknuo Jan Bušljeta s 18 poena, no doprinos suigrača bio je znatno manji od pomoći koju je Perasović imao od svojih suigrača pa možemo reći da je očigledna kvaliteta ovaj susret prelomila nakon 20 minuta igre. Pokazalo je to otvaranje drugog poluvremenu u kojemu se razigrao Viktor Šarić. Poletni Splićani u trećoj su četvrtini udvostručili svoju prednost te nakon 30 minuta protivnicima ubacili čak 89 poena, a primili su ih tek 55.



Posljednja dionica bilo je privođenje utakmice kraju koju je trener Splićana Srđan Subotić iskoristio za odmor nositelja igre jer već sutra kadeti Splita u 2. kolu gostuju kod Dubrave. FSV u nedjelju igra protiv Slavonskog Broda, također na gostovanju.

Perasović je susret završio s 26 poena i 6 skokova, Viktor Šarić je već u trećoj četvrtini dosegnuo double-double učinak, nakon čega se nije vraćao u igru (20 poena, 11 skokova, 100 posto šut iz igre uz jedno promašeno slobodno bacanje). Kod Splita dvoznamenkast broj poena postigli su Ante Perkušić (12), Karlo Fulgosi (12), Duje Putnik (10) i Roko Gizdavčić (10).  Kod domaćina Bušljeta se zaustavio na 28 poena, Mislav Kolić ih je postigao 17, a Marko Grabovac 10.