Hrvatska
Perasović show u Dubrovniku

Perasović show u Dubrovniku

Autor: HKS

Košarkaši Splita i dalje ne znaju za poraz u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Treća utakmica i treća pobjeda igrača trenera Srđana Subotića. Mladi Dubrovčani su dali sve od sebe, nakon uvodnih 0:9, poveli su 15:11, no nisu imali odgovor na odličnog Ivana Perasovića koji je uz 36 koševa dodao i osam napadačkih skokova (ukupno 14). Domaćini su u prvom poluvremenu pokazali da znaju i mogu, za nešto više nedostajalo je svježine u posljednjih 10 minuta. U redovima KK Dubrovnik prva imena Antonio Petrović s 24 i kapetan Petar Koprivica s 23 koša. Kod gostiju uz Perasovića bolji od ostalih Roko Gizdavčića s 27 koševa (trice 5-7).

Pero Jejina, trener KK Dubrovnik:

„Zaslužena pobjeda Splita. Mi smo se dugo vremena držali u igri ali u drugom poluvremenu je do izražaja došla činjenica kako gosti u rotaciju imaju 10 igrača i ogromnu prednost u visini. Znali su iskoristiti veliki broj drugih, pa čak i trećih napada. Split je vrhunska momčad s pet reprezentativaca i razigravačem Perasovićem koji je visok dva metra. Nismo ga mogli zaustaviti. Porazi od Cibone i Splita ipak su očekivani kada se zna da su to dvije naše ponajbolje momčadi u ovom uzrastu.“

Srđan Subotić, trener KK Split:

„Čestitke mladim Dubrovčanima i kolegi Jejini. Pratim već neko vrijeme ovu momčad i uvijek odigraju srčano i nikome nije lako protiv njih. Trebalo nam je određeno vrijeme da se prilagodimo stilu igre Dubrovnika s nižim igračima, ali u nastavku smo odigrali puno bolje i zasluženo došli do pobjede. Idemo utakmicu po utakmicu, vidjet ćemo gdje će nas to na kraju dovesti.

“Dubrovnik – Split 86:99 (19:23, 20:26, 24:27, 23:23)