Europa i Svijet
Hrvatska
Perić doveo Veneciju na rub finala

Perić doveo Veneciju na rub finala

Autor: Paulo Sarić

Sjajni Dubrovčanin postigao je 18 poena, Venecija vodi 3-2.

Uman Reyer Venezia svladala je na domaćem terenu goste iz Avellina rezultatom 78-66 i povela sa 3-2 u polufinalnoj seriji te joj je još jedna pobjeda dovoljna za plasman u finale talijanskog prvenstva. Ključna je bila druga četvrtina u kojoj su fantastičnom obranom limitirali gostujući sastav na samo šest poena.

Dubrovačko krilo je izvrsno otvorilo utakmicu. Sa dvije trice u prvih deset minuta vukao je svoju momčad i nije dopustio da upadne u rani rezultatski zaostatak. Na koncu je zahvaljujući upravo njegovih osam koševa minus domaćeg sastava iznosio tek tri poena. U drugoj se dionici razigrao Esteban Batista koji je samo u njoj ubacio deset koševa, no ključna je bila obrana koja je u razdoblju od 11. do 20. minute susreta gostima dopustila tek jedan koš iz igre, tricu Davida Logana. Na poluvrijeme se otišlo sa +14 momčadi iz Venecije koja je do kraja mirno održavala prednost. Najvećih plus 19 domaćini su imali u 24. minuti, da bi se košarkaši Avellina u jednom momentu približili na sedam poena zaostatka, no izvrsna igra domaćeg sastava nije ostavljala sumnju u konačni ishod.


Klub iz grada svetog Marka na korak do finala doveli su Hrvoje Perić i Esteban Batista sa po 18 koševa, pri čemu je potonji dodao i deset skokova. Najbolji strijelac gostujuće momčadi bio je Joel Ragland sa 14 poena. Priliku za plasman u borbu za svoj novi naslov državnog prvaka, Perić će imati već u ponedjeljak u Avellinu.