Europa i Svijet
Hrvatska
Perićeva partija za zaborav

Perićeva partija za zaborav

Autor: Paulo Sarić

Nakon izvrsne prošle, uslijedila je vrlo loša partija dubrovačkog košarkaša.

Nakon napadački jako dobre utakmice u nedjelju, Dubrovčanin Hrvoje Perić večeras je odigrao utakmicu za zaborav. Njegova Venecija je poražena u gostima od Sidigas Avellina rezultatom 96-83. Bivši igrač Zadra i Zagreba na parketu je proveo 24 minute i za to vrijeme ubacio samo četiri koša uz negativnu valorizaciju i 2/11 šut iz igre.

Nakon igre koš na koš na početku susreta, gosti su agresivnije ušli u drugu dionicu i otvorili je serijom 0-6, da bi tricom Bramosa otišli na plus devet. Nažalost po njih, ubrzo u ritam ulaze dva ubitačna šutera, Logan i Ragland, koji do kraja poluvremena vraćaju svoju momčad u egal te se na odmor odlazi sa 43-43. Još u 23. minuti utakmica je bila na jedan posjed, da bi spomenuti dvojac inicirao seriju 14-0 i prelomio susret. Gostujuća se momčad nije predavala, no nije imala mogućnosti zaustaviti pakleni dvojac Avellina. Perića je trener gostiju dozirao, ali ovo definitivno nije bila njegova večer. U napadu ga nije išlo, u obrani je kasnio, a jedan od najupečatljivijih trenutaka susreta se dogodio u trećoj četvrtini kada ga je Marco Cusin dva puta blokirao u istom napadu. Konačni rezultat postavio je sa linije slobodnih bacanja najbolji strijelac utakmice Joe Ragland.

Amerikanac sa libanonskom putovnicom susret je završio sa 33 koša uz gotovo nestvarnu valorizaciju za beka – 43. David Logan je dodao 21 poen. Kod gostiju su se istaknuli Haynes i Mcgee sa po 19 poena.

Avellino je večerašnjom pobjedom poveo 2-1 u seriji, a četvrta utakmica se igra u četvrtak na istome mjestu sa početkom u 20.45h.