Hrvatska
Regija
Perinčić: Neki igrači su počeli gledati sebe i svoju statistiku

Perinčić: Neki igrači su počeli gledati sebe i svoju statistiku

Autor: Branko Tabak

Nešto ne štima, a ključne utakmice stižu jedna za drugom...

Cedevita Olimpija je jučer s lakoćom pobijedila momčad Zadra. Od poraza navijače više brine izgled ekipe.

Već se protiv FMP-a na Višnjiku vidjelo su Zadrani u slobodnom padu. Paralelnim praćenjem reakcija igrača beogradske i zadarske momčadi bilo je jasno u kojoj svlačionici vlada afirmativnija atmosfera. Odrazilo se to i na igru i na rezultat.

Umor i nepodnošljiv raspored natjecanja ne mogu biti izgovor za beskrvnu sliku dobrog dijela igrača. Prozborio je o tome nakon poraza u Ljubljani i Ivan Perinčić koji je ove sezone kao pomoćnik (bez pomoćnika) zbog zdravstvenih problema glasnog trenera Veljka Mršića vodio Zadar na više utakmica ne go njegov šef. 

- Zaslužena pobjeda Cedevite, bili su bolji u svim segmentima igre. Osim treće četvrtine, naša igra nije bila dobra, daleko od onoga što mi želimo. Neke stvari što se dogovorimo u pripremi moramo hitno mijenjati. Ne možemo igrati pet utakmica s preko 20 izgubljenih lopti, moramo puno više respektirati tu loptu, taj posjed i suigrače u boljoj situaciji. Apsolutno respektiram umor od jučer i put ali jednu stvar što ne mogu nikako tolerirati je sebičnost. Neki igrači su počeli gledati sebe i svoju statistiku. To pod hitno moramo popraviti jer nas sad čekaju važne utakmice u ABA ligi, oštrim je tonom prokomentirao je Perinčić.

Pred Zadranima su ključne utakmice sezone u ABA ligi, po dva susreta s Cibonom i Borcem. Već u srijedu Borac stiže na Višnjik. Momčadi imaju jednak broj pobjeda, po šest, iako službena statistika još uvijek nije upisala pobjedu koju Borac dobiva na svoj konto bez borbe (Primorska).

Prema najavama Mršić bi u srijedu trebao biti na klupi Zadra. Na koji način će povezati popucane veze u momčadi nije važno, važno je da ih poveže i da Zadar ostvari pobjedu. Drugačiji ishod jednostavno nije prihvatljiv.