Hrvatska
Perinčić uoči gostovanja u Osijeku: Drago mi je da je Šarlija demantirao kritičare

Perinčić uoči gostovanja u Osijeku: Drago mi je da je Šarlija demantirao kritičare

Autor: KK Zadar

Ponovno dvije utakmice u dva dana.

Zadar ponovno igra dvije utakmice u dva dana - u petak 19. ožujka gostuje kod Vrijednosnica Osijek u 25. kolu HT Premijer lige, a u subotu igra s Cedevitom Olimpijom u ABA ligi.

Zadar je već ove sezone odigrao tri utakmice protiv Vrijednosnica, dvije u HT Premijer ligi te jednu u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića te u svim susretima pobijedio. 

- Osijek je neugodna ekipa pogotovo na domaćem terenu, znam ih dobro jer sam tamo proveo godinu i pol dana. Mislim da trenutno stanje na tablici nije realan pokazatelj vrijednosti te ekipe, puno su bolja ekipa od trenutnog plasmana. Njima su se dogodile neke ozljede, imali su izostanak glavnih igrača. To je ekipa koja pogotovo protiv najjačih ekipa u ligi u pravilo igra najbolje. Mi ćemo morati biti puni energije i moramo biti 100% koncentrirani na utakmicu, rekao je Antonio Jordano, igrač Zadra koji  je sezonu započeo u Osijeku. 

Ivan Perinčić je vodio ekipu zadnja dva puta protiv Vrijednosnica.

- Pozicija Osijeka na tablici ne odgovara njihovim izvedbama na parketu. Otkada je Stipe Šarlija došao na klupu bilo je dosta upitnika, drago mi je da je demantirao kritičare, da radi dobar posao i da ekipa stvarno igra dobro. U puno utakmica su bili na jednu loptu što pokazuje da nisu odustajali do kraja utakmice. Naš pristup će biti primarna stvar na toj utakmici, ako bude pravi kao protiv Alkara onda neće biti problema, ako bude drugačiji onda očekujem jednu zahtjevnu i tvrdu utakmicu. Sve ćemo učiniti da od početka uđemo kako treba i da utakmica ode u smjeru u kojem mi želimo, najavio je susret Perinčić.

Početak susreta zakazan je za 17 sati.

U subotu u ABA ligi Zadar igra protiv još jednog predstavnika 7Days Eurokupa, Cedevite Olimpije. U prvom susretu u Zadru momčad Jurice Golemca pobijedila je 78:80.

- U Zadru smo odigrali jednu stvarno izvanrednu utakmicu, šteta što je pobjeda otišla na njihovu stranu, možda je trebala otići na našu. Oni su odlično pokriveni na svim pozicijama, mi moramo iskontrolirati Perryja i njegovu tranziciju te šut za tri poena. Teško je nešto prognozirati, tražit ću da budemo maksimalno koncentrirani i ispoštujemo ono što se dogovorimo. Moramo imati disciplinu u napadu i smanjiti broj izgubljenih lopti, jer je u zadnje četiri utakmice u ABA ligi ta brojka užasno visoka, istaknuo je Perinčić.

Utakmica u ljubljanskim Stožicama će početi u subotu u 21 sat.