Hrvatska
Perković: Cilj nam je osvojiti prvenstvo

Perković: Cilj nam je osvojiti prvenstvo

Autor: KK Cedevita

Vrijednosnice Osijek gostuju u Domu sportova.

Košarkaška sezona krenula je u završnu fazu. U NBA ligi u tijeku je prva runda doigravanja, traje i playoff u Euroligi, ABA liga je završena u ponedjeljak, a sada počinje i doigravanje u HT Premijer ligi.

Cedevita će u prvoj rundi igrati protiv Vrijednosnica Osijek. Bit će to okršaj četvrtog protiv petog s tablice. Momčad Slavena Rimca u toj seriji imat će prednost domaćeg terena, a prva utakmica igrat će se u srijedu u 19:00h u Domu sportova. Ulaz na utakmicu je besplatan.

"Osijek je ekipa koja je dosta mijenjala izgled tokom sezone, kao i dosta hrvatskih ekipa. Završili su peti, za što mislim da im je možda i najbolji uspjeh u povijesti. Treba to respektirati i maksimalno ozbiljno shvatiti utakmicu u Zagrebu. Što se nas tiče, okrenuti smo ipak najviše sami sebi. Znamo da imamo kvalitetu i nadam se da ćemo prezentirati dobru igru u srijedu", izjavio je trener Rimac.

Bek Toni Perković respektira protivnika: "Osijek je jako kvalitetna momčad. Sastavljena je stvarno super.  Mi smo fokusirani na sebe. Sad smo u najjačem sastavu i mislim da ne bi bilo trebalo biti pitanja oko pobjednika."

U svojoj posljednjoj utakmici regularne sezone protiv Cibone Cedevita je pokazala da je u dobroj formi.

"Primijetio sam da je trener svima htio dati priliku. Gotovo nitko nije igrao više od 20 minuta da budemo svježi za playoff jer cilj nam je osvojiti hrvatsko prvenstvo", dodao je Perković.