Hrvatska
Perković: Imam pozitivan 'vibe' prema utakmici s Škrljevom

Perković: Imam pozitivan 'vibe' prema utakmici s Škrljevom

Autor: KK Cedevita

Cedevita u nedjelju gostuje na Mavrincima.

U 17. kolu HT Premijer lige Cedevita će u nedjelju u 17 sati gostovati kod Adria Oil Škrljeva, a utakmicu će uživo prenositi HTV2.

Cedevita u nacionalnom prvenstvu trenutno ima omjer 10-6, dok je Adria Oil Škrljevo na 6-10. Međutim, Šrkljevo je u srijedu kod kuće sa 94:84 svladalo slovački Levicki i tako se plasiralo u finale Alpe Adria kupa, što je momčadi koju vodi trener Damir Rajković sigurno dalo dodatno samopouzdanje.

"Krpamo se. Još uvijek smo bez Vladovića, no oni koji su tu su spremni i to je ona najbitnija stvar. Igramo protiv Škrljeva i čestitam im na ulasku u finale Alpe Adria kupa. To je velika stvar za košarku, posebno u regiji, i za hrvatsku košarku. Igramo protiv protivnika koji igra domaćinski. Imaju dva jako dobra stranca, a dolaskom Uljarevića promijenili su koncept igre i puno su agresivniji i imaju puno bolji protok lopte. Tu je nekolicina igrača koji igraju već duži niz godina HT Premijer ligu. Radi se o spoju iskustva i mladosti, s odličnim trenerom na kormilu, tako da će biti dosta teška i zahtjevna utakmica", izjavio je trener Cedevite Dražen Orešković.

Kakav je recept za pobjedu u Dvorani Mavrinci?

"Jednostavno moramo smanjiti broj grešaka, koje nam se dešavaju iz utakmice u utakmicu vezane uz naše neiskustvo i brzopletost. U tim nekim situacijama trebamo probati smanjiti broj aktivnih grešaka, a pritom mislim na svaku našu grešku koja bi prouzročila koš na drugoj strani ili neku prednost za protivnika", istaknuo je strateg Cedevite.

Bek Toni Perković pun je optimizma: "Imam neki pozitivan, hajmo reći, vibe prema sljedećoj utakmici. Makar, Škrljevo je u stvarno dobrom ritmu. U srijedu su imali utakmicu protiv Levickog i ušli su u finale Alpe-Adria kupa. Sigurno su sada svi uzdignuti i naravno da svi žele skinuti Cedevitu, ali mislim da ovaj put neće uspjeti. Mislim da mi ne trebamo gledati njih, nego sebe. Ako mi odigramo dobro, agresivno i ako odradimo sve zadatke što nam trener kaže, sigurno ćemo dobiti utakmicu."