Europa i Svijet
Pet dana, pet utakmica u tri države za Fenerbahce Dogus

Pet dana, pet utakmica u tri države za Fenerbahce Dogus

Autor: Teo Cilar

Prvaci Eurolige i pobjednici Zadar Basketball Tournamenta 2017 imali su gust raspored u posljednjih nekoliko dana.

Fenerbahce Dogus u pet je dana odigrao pet jakih utakmica u tri države. Krenuli su u petak protiv Brose Bamberga porazom u dva produžetka na Zadar Basketball Tournamentu, a od onda na dalje nizali su same pobjede.

Druga utakmica u subotu bila je protiv ruskog Euroligaša Khimkija kojeg su dobili, a u nedjeljnom finalu bili su bolji od još jednog ruskog sastava, CSKA u reprizi Euroligaškog finala iz 2016. godine. U neizvjesnoj završnici slavili su na krilima Luigi Datomea, a već u ponedjeljak bili su u Sloveniji, točnije Ljubljani gdje su igrali protiv Petrol Olimpije. Slavili su preokretom u posljednjoj dionici.

Nova stanica u utorak bila je Beograd i susret protiv Partizana. Posebno emotivna bila je za Željka Obradovića koji je na poklon dobio repliku trofeja iz 1992. godine kojeg je osvojio s Partizanom, a riječ je o naslovu Europskih prvaka. Niti Jan Vesely nije bio zaboravljen, a njemu je kapetan Partizana Novica Veličković poklonio sliku. 

Fenerbahce Dogus na ovoj je utakmici bio jači i za James Nunnalya kojeg na turniru u Zadru nije bilo tako da sada fale još samo Nikola Kalinić i Bobby Dixon, ali i bez njih igrači Željka Obradovića ostvarili su pobjedu protiv Partizana i pokazali da su spremni za novu sezonu.