Hrvatska
Pet prinova i povratnik Robertson koji je iz Škrljeva do Granade putovao mjesec dana

Pet prinova i povratnik Robertson koji je iz Škrljeva do Granade putovao mjesec dana

Autor: Duje Jurić

Na okupu je cijela ekipa.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva pri kraju su drugog tjedna priprema za novu sezonu. Trener Damir Rajković od ponedjeljka ima na okupu cijelu ekipu, pa uključujući i mlade snage radi sa 17 igraća. Posljednji se treninzima priključio Arkim Martin Robertson centar sa Granade, koji će tako drugu godinu za redom biti prva petica Zelenih, nakon što je za Adria Oil Škrljevo odigrao dio prošle sezone. Popularni Martin, doputovao je preko Londona, a kod kuće je obavio test na koronavirus koji je bio negativan.

- Drago mi je da smo se dogovorili za suradnju i u novoj sezoni. Kod kuće sam redovito trenirao, pa dolazim potpuno spreman. Vidim da je ekipa mlada, ali vrlo kvalitetna. Očekujem dobre rezultate, naglašava Robertson.

Kada ste odlazili nakon prekida prvenstva zbog epidemije korone jedva ste se vratili na Grenadu. Kako je protekao taj povratak kući?

- Od Škrljeva do Grenade trebalo mi je gotovo mjesec dana. Prvo mi je otkazano nekoliko letova na relaciji Zagreb – Frankfurt. Potom sam uspio doći do Frankfurta, gdje sam čekao dva dana na let za Barbados. Poletjeli smo iz Frankfurta i na pola puta javljeno je pilotima da je aerodrom na Barbadosu zatvoren, ali su nam ipak dozvolili da sletimo, jer nismo imali goriva da se vratimo. Iako je od Barbadosa do Grenade samo pedesetak minuta leta, ja sam na Barbadosu ostao više od tri tjedna i jedva sam se vratio svojoj obitelji.

- Atmosfera na treninzima je dobra. Svi su zdravi i dobro rade ističe trener Rajković. 

- Iza nas je rad na fizičkoj spremi, a od drugog tjedna trebali bi početi sa pripremnim utakmicama. Planirane utakmice sa slovenskim prvoligašima su otpali zbog slovenskih odluka prema Hrvatskoj vezanih za koronavirus, pa ćemo morati potražiti protivnike u Hrvatskoj.

Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Vicom Sepom počela je pripreme za početak prvenstva i domaće utakmice, koje uključuju sve vrste igranja, sa publikom i bez nje.

Prinove Zelenih (slijeva) James Bosnakis, Ivan Vrgoč, Adnan Arslanagić, Jure Gunjina i Toni Jelenković.