Europa i Svijet
Pet sudionika doigravanja Eurolige je poznato, sedam ekipa puca na preostala tri mjesta

Pet sudionika doigravanja Eurolige je poznato, sedam ekipa puca na preostala tri mjesta

Autor: Branko Tabak

Rudy Fernandez tricom na isteku vremena srušio Panathinaikos u Ateni.

Fenerbahçe, CSKA, Real, Efes i Barcelona sigurni su sudionici četvrtfinala doigravanja Eurolige. Baskonia i Panathinaikos na korak su od cilja, a svoju priliku čekaju Olimpia, Maccabi, Olympiacos, Žalgiris i Bayern.

Himki, Gran Canaria, Budućnost i Darussafaka završna će dvije (ili jednu utakmicu) odigrati prestiža radi, ugleda radi i zarade radi.

U sinoć odigranim utakmicama najveća drama se odigrala u Ateni gdje je Rudy Fernandez tricom za 74-73 na isteku vremena donio pobjedu Realu nad Panathinaikosom i stavio Grke na čekanje potvrde plasmana u četvrtfinale, koja može i ne mora doći.

Barca je na svom parketu nadigrala Budućnost 95-83 uz 11 poena, devet skokova i tri asistencije Ante Tomića. Trener Budućnosti Jasmin Repeša odmarao je važnije igrače za polufinalni susret ABA lige protiv Cedevite pa tako primjerice nisu nastupili Earl Clark i Goga Bitadze.

Maccabi je pobjedom 90-55 protiv Gran Canarije ostao u igri za doigravanje, dok je Olimpia Milano poražena kod kuće od Fenerbahçea 90-104 čime je propuštena prilika za potvrdu nastupa u doigravanju.

Danas se igraju preostale četiri utakmice pretposljednjeg kola. Sastaju se: Himki - CSKA, Darussafaka - Bayern , Baskonia - Efes i Olympiacos - Žalgiris.