Europa i Svijet
Hrvatska
Pet tisuća km, 56 igrača, 40 volontera za najuspješniji košarkaški turnir

Pet tisuća km, 56 igrača, 40 volontera za najuspješniji košarkaški turnir

Autor: S event

Odbrojavanje do ZDBT-a!

Do Zadra 5.444 kilometra. Toliku će ukupnu udaljenost prijeći tri euroligaška košaraška kluba kako bi nastupili na ovogodišnjem Zadar Basketball Tournamentu. Najkvalitetniji europski pripremni košarkaški turnir ugostit će Anadolu Efes, Albu Berlin i Himki, a s njima će snage odmjeriti i KK Zadar. Šesto izdanje održat će se od 18. do 21. rujna u dvorani Krešimir Ćosić, a turnir će još jednom biti na visokoj razini prethodnih izdanja. 

 ''Na ovogodišnje izdanje turnira dolazi 56 igrača, a s njima i 20-ak članova stručnih stožera. Svaka ekipa će na parketima Višnjika provesti više od 10 sati, što u treninzima što u igri. Kako bi sve funkcioniralo kako treba pobrinut će se preko 40 volontera, a za igrače smo pripremili čak 3000 boca vode!'' – objašnjava organizatorica projekta Zdenka Zrilić te dodaje: ''Turnir svake godine privlači sve veću pažnju međunarodne košarkaške javnosti. Tako će i ove godine na turniru biti 120 medijskih djelatnika te 15 skauta!''

 Zadar Basketball Tournament i ovog će rujna staviti Zadar u središte košarkaškog svijeta. Tri snažne euroligaške momčadi za iduću sezonu imaju velike ambicije i zadarski turnir bit će prva postaja na kojoj će provjeriti formu. Turnir će okupiti i poznate europske košarkaška imena kao što su Himkijevi Alexey Shved i Timofej Mozgov, nagrađivani trener Albe Berlin Aito Garcia Reneses i omiljeni hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon.

Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event, a partneri turnira su Hrvatska turistička zajednica i HEPŠesto izdanje će uz vrhunsku košarku pratiti i bogat popratni program. Prijenos utakmica bit će na kanalima Arena Sport, a na utakmice će doći i gledatelji iz inozemstva koji će ispuniti hotelske kapacitete. Zadar Basketball Tournament primjer je uspješnog projekta koji na najbolji način spaja sport i turizam.