Hrvatska
Peta pobjeda Ribole u posljednjih šest susreta, teža ozljeda Karla Lukačića

Peta pobjeda Ribole u posljednjih šest susreta, teža ozljeda Karla Lukačića

Uvjerljivo protiv Pule 1981.

Košarkaši 'Ribole Kaštela' svladali su u okviru 13. kola Prve lige momčad 'Pule 1981' s uvjerljivih 82-58 čime su stigli do pete pobjede u posljednjih šest odigranih prvenstvenih utakmica. Gosti su snažno krenuli u susret, a visokim ritmom i agresivnom obranom uspjeli su se nametnuti i voditi sve do same završnice prve četvrtine. Nakon 18-11, igrači Sandra Nicevića posljednji put rezultatsku prednost imaju nepune dvije minute prije kraja uvodne dionice, kada pogotkom i dodatnim bacanjem Frano Marasović uspijeva izjednačiti na 20-20, ujedno i pokrenuti ključnu seriju 18-0 koja je utakmicu potpuno usmjerila na kaštelansku stranu.

Igrači 'Pule' gotovo šest minuta druge četvrtine nisu poentirali, tek je pri rezultatu 35-20 zaostatak neznatno smanjio njihov novi igrač, Australac s hrvatskom putovnicom James Bosnakis, da bi na poluvrijeme igrači Damira Rančića odnijeli zalihu od 14 poena (40-26).

Kada je u nastavku domaća momčad napravila novih 11-0 za nedostižnih 51-26, utakmica je definitivno otišla na domaću stranu i pitanje pobjednika ovog susreta bilo je riješeno, a istekom treće četvrtine semafor je pokazivao velikih i okruglih +30 (70-40). 

Da nevolja po goste bude veća, težu ozljedu lakta u tom periodu doživio je Karlo Lukačić koji je odvezen u splitsku bolnicu i ovim putem želimo mu što brži povratak na parket.

Ivan Rašetina odigrao je najbolju ovosezonsku utakmicu, a uz 21 koš upisao je i 13 skokova. Prvi do njega u redovima 'Ribole' bio je Frano Marasović koji je do 19 poena stigao uz sjajnu realizaciju iz igre (9/10). Što se tiče gostiju, njihov jedini dvocifreni strijelac, a ujedno i najbolji skakač, bio je – Kaštelanin Krešimir Elez (15p-9s, šut 7/8).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore