Hrvatska
Petar Dubelj je novi igrač Cedevite Junior

Petar Dubelj je novi igrač Cedevite Junior

Iz Dubrovnika u Zagreb.

23-godišnji Dubrovčanin Petar Dubelj (01.06.1997.), 196 cm visoki bek šuter u novoj će sezoni biti jedan od stožernih igrača momčadi Marka Trninića u Prvoj hrvatskoj ligi. Njegove lanjske brojke u Prvoj ligi u dresu Dubrovnika govore sve. MVP sezone imao je u prosjeku 21.9 koševa kao drugi strijelac natjecanja, 6.2 skokova, 5.8 asistencija (3. asistent) i 2 ukradene lopte za 36 minuta na parketu. Karijeru je započeo u omladinskom pogonu Dubrovnika gdje je 2012. imao seniorski debi. Dio sezone 15./16. igrao je za Kaštela, 16./17. za Škrljevo a 17./18. u BiH za mostarski Student. Posljednje dvije sezone odigrao je u dresu matičnog Dubrovnika.

"Od početka priprema krenuli smo izuzetno ozbiljno, puno se toga u ovoj fazi posvećuje testiranjima, liječničkim pregledima, kondicijskim pripremama. Sretan sam što sam došao i za sada je sve u najboljem redu. Velika je razlika prije svega u životu jer Zagreb je puno veći grad od Dubrovnika ali dosta dobro poznajem Zagreb pa ne bi trebalo biti problema u snalaženju. I uvjeti za rad u Domu košarke Cedevita su zaista na europskom vrhu", rekao nam je novi igrač Cedevite Junior Petar Dubelj na startu priprema za novu sezonu. 

"Stvarno sam sretan i ponosan kako sam odigrao prošlu sezonu, to mi je i otvorilo priliku doći u Zagreb, u Cedevitu Junior koja je ozbiljan klub s ozbiljnim ambicijama pa sam prihvatio poziv i nadam se da će ovo biti odlična sezona za nas. U Prvoj ligi sve manje više ostaje isto glede konkurencije, svi se poznajemo i ne bi trebalo biti nepoznanica. Nadam se da ću dodatno napredovati a fokusiran sam isključivo na ovu sezonu da klubu doprinesem što više mogu."