Hrvatska
Petrović o Bilanu: Kod mene je bio starter, a prije toga 12. prase

Petrović o Bilanu: Kod mene je bio starter, a prije toga 12. prase

Autor: Branko Tabak

Petrović je Bilanov potez povrijedio.

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović na današnjoj se konferenciji za novinare osvrnuo na slučaj Bilan.

- U subotu, dok sam bio u Kini primio sam poziv od Mira Bilana, koji je rekao da je nezadovoljan jer nema klub, da ne bi volio riskirati nikakvu ozljedu na pripremama i da se ovog trenutka ne osjeća mentalno spremnim za reprezentaciju. Rekao da sam mu da sam za dva dana u Hrvatskoj i da ćemo se čuti i tog trenutka prekinuo razgovor. Tako je i bilo, čuli smo se, međutim, u protekla dva i pol dana ja sam apsolvirao taj razgovor na način da ako netko mentalno nije sposoban za ove stvari, jednostavno nema što tražiti u reprezentaciji. Tako da to ne smatram otkazom Bilana, već to smatram povlačenjem poziva prema njemu s moje strane. Ako netko nije spreman nema što tražiti u A reprezentaciji. 

Izbornik nije krio razočaranje Bilanovim potezom: 

- Ono što je mene osobno povrijedilo su dvije stvari. To se ne radi dva dana prije početka priprema – ni u kom slučaju. Morate znati da je kod mene bio u početnoj petorci u svih deset službenih utakmica i sve to nakon 2015. godine kada ga je Perasović pozvao kao tek 12. igrača, tamo je bio 12. prase. Zato ne možeš na taj način biti nekorektan prema nekome tko ti je dao taj status. Ovdje na popisu je sada 14 igrača koji na pripreme dolaze sa željom i voljom da nešto naprave. Ja sam s tim zadovoljan. Moram spomenuti da je od svih izostanaka po meni najveći hendikep izostanak Luke Babića, ali to je nažalost nešto što se u sportu događa. Nadam se da će nakon operacije, njegova rehabilitacija ići u pravom smjeru i da će ubrzo biti na parketu jer se radi o momku koji je ekstremno pošten, kvalitetan i koji je zaslužio i dalje biti član A reprezentacije, kazao je Petrović.