Hrvatska
PH za juniorke: Trešnjevka poput Dream Teama protutnjala turnirom, triple-double Nike Mühl u finalu!

PH za juniorke: Trešnjevka poput Dream Teama protutnjala turnirom, triple-double Nike Mühl u finalu!

Autor: Saša Ćirić

Nove državne prvakinje u juniorskoj konkurenciji su u pet utakmica završnice postizale preko 107 poena u prosjeku!

Završnica državnog prvenstva za juniorke u Đurđevcu i Virju je ušla u svoj finalni dan. 

Jučer su u polufinalnim susretima snage odmjerile ekipe Šibenika i Trešnjevke, odnosno Medveščaka i Broda na Savi.

Trešnjevka je prikazala još jednu sjajnu partiju i pobijedila Šibenik s visokih 91-64. U drugom polufinalu su igračice Medveščaka svladale Brođanke u tvrdoj utakmici. Rezultat je bio 56-43.


Danas su u 13 sati na teren izašle ekipe Šibenika i Broda na Savi u utakmici za 3. mjesto. Šibenčanke su slavile s uvjerljivih 79-49, a najistaknutije iu pobjedničkim redovima bile su Anet Mrdalj (19 poena i 9 skokova), Anđela Strize (15 poena) i Sara Borić (14 poena, 12 skokova i 7 asistencija). U redovima Brođanki je Mihaela Lazić ostvarila double-double (20 poena i 10 skokova), dok je Nika Kurdija dodala 16 poena.

Finalni susret je počeo u 15 sati. U prvih deset minuta je utakmica imala natruhe neizvjesnosti. Naime, Trešnjevka je nakon deset minuta igre imala "tek" +10 (29-19). U drugoj dionici pojačavaju obranu, pa na poluvrijeme odlaze s +18 (46-28). Treća četvrtina je razbila bilo kakvu ideju o mogućem preokretu. Trešnjice su u tom periodu svojim protivnicama dozvolile tek jedan ubačaj iz igre (četiri poena ukupno), dok su same postigle nevjerojatnih 34 poena! Razlika je kroz četvrtu četvrtinu rasla do konačnih 105-49.

Premda je Karla Erjavec predvodila napad pobjedničke ekipe s 24 poena, središnja figura susreta je još jednom bila nevjerojatna Nika Mühl. Ona je za 30 minuta igre postigla 12 poena, ugrabila čak 17 skokova i podijelila 10 asistencija! Kod Medveščaka su jedine dvocifrene bile Matea Tadić s 18 poena te Tonia Uzelac s 13 poena i 7 skokova.