Hrvatska
Pilepić poklon za Svetog Nikolu

Pilepić poklon za Svetog Nikolu

Autor: Duje Jurić

Škrljevo dobilo značajno pojačanje.

Iako mnogi ne vjeruju da Sveti Nikola i Djed Božičnjak  darove nose, to za navijače košarkaškog kluba Adria Oil Škrljevo ne vrijedi. Ljubitelji Zelenih  znaju da čim dođe prosinac mogu  očekivati neko „zvučno“ pojačanje u njihovom klubu. Prije dvije godine vrijedna  uprava Škrljeva poklonila im je za Božić pod bor Karla Uljarevića, na prvi dan ove godine, kao novogodišnji poklon na Škrljevo je sletio Nik Slavica, a sada za blagdan Svetog Nikole u čizmicu im stiže Fran Pilepić. Trideset i jednogodišnji Novljanin, visok 194 centimetra, koji je rođen u Rijeci, a po vokaciji je bek-šuter, taman je nedostajao mladoj ekipi da sa svojim znanjem i  tricama nadopuni ono što je nedostajalo škrljevskoj mladosti. Koketiranje između Pilepića, koji je zadnju utakmicu odigrao prije sezonu  i pol za Cibonu u onoj furioznoj finalnoj seriji prvenstva Hrvatske, kada su Vukovi pomeli favoriziranu i novcem, te zvijezdama punu Cedevitu, te trenera Damira Rajkovića traje od kraja prošle sezone.

„Zvao me trener Rajković još proljetos. Raspitivao se za zdravlje i pitao kako traje oporavak. Ponudio mi je da treniram sa Škrljevom, te da ako želim povratak na parket, da mogu slobodno doći. No, tada još nisam bio spreman. Problemi sa ozljedama su se javili kada sam se iz Litve vratio u Cibonu. Tu šampionsku polu sezonu sam odigrao sa bolovima u kuku i leđima. Kuk sam uspješno operirao, ali bolovi u leđima su nestali tek nakon terapije u Njemačkoj. Sada sam napokon spreman, pa sam se priključio treninzima moje nove momčadi, kazuje nam Pilepić. Škrljevo je bila moja opcija ako se opravim od ozljede jer trenutno živim u Crikvenici i dvorana nije daleko od kuće.“

Recimo da je novo pojačanje Adria Oil Škrljeva svoju bogatu karijeru započeo u Kraljevici, od kuda je prešao u mlađe kategorije ugaslog Kvarnera. Nakon dvije seniorske sezone u riječkom A1 ligašu, Pilepić je igrao u Slavonskom Brodu, Širokom Brijegu, Španjolskoj (Bilbao), Italiji (Cantu), Turskoj (Konyaspor), Litvi (Lietkabelis), te četiri sezone u  Cedeviti i sezonu i  pol u Ciboni. Sada je član Adria Oil Škrljeva, a za novu ekipu i upravu ima samo riječi hvale.

„Prepoznao sam da se putevi mene i mog novog kluba slažu. Ekipa ima potencijala i shvatio sam da bi im dobro došao još jedan vanjski igrač. Iza mene je jedan dug period ne igranja i ne očekujem da odmah budem na razini kada sam igrao svoje  najbolje sezone. No, za drugi dio sezone  vjerujem da ću biti pravi, da ću pružati kvalitetne igre i  da čemo biti zadovoljni i  klub i ja. Gledao  sam par utakmica i  vidi se da je  ekipa dobro selekcionirana. Svi su momci mladi, pozitivni i željni rada i napretka. Vjerujem da će se kroz sezonu ekipa dizati. Ja ću dati svoj doprinos i da mislim da možemo ući među prvih osam u play off.“

Debi za Zelene Fran Pilepić bi trebao imati u 13. kolu, točnije 12. prosinca kada na Mavrince stiže Hermes Analitica. Do tada će trenirati sa ekipom kako bi se što bolje uklopio.