Hrvatska
Pilepić uoči Osijeka: Igramo odlično, favoriti smo

Pilepić uoči Osijeka: Igramo odlično, favoriti smo

Autor: Duje Jurić

Škrljevo napada devetu pobjedu.

Susreti sa abaligašima, što u HT Premijer ligi, što u Kupu Krešimira Ćosića su iza košarkaša Adria Adria Oil Škrljeva. Slijede tri utakmice u domaćem prvenstvu koje će odrediti sa kojeg će mjesta Zeleni u treći krug lige.

Pred jedinim Premijer ligašem sa sjevernog Jadrana domaći je susret sa Vrijednosnicama Osijek, a potom slijedi gostovanje u Dubravi kod Furnira, najvjerojatnije 20. veljače, i to zaostali susret još iz 14. kola koja se trebao odigrati 14. prosinca, te susret 22. kola 27. veljače u Šibeniku sa Šibenkom. Rekli bi košarkaški znalci protivnici po mjeri, koji se mogu dobiti.

Iz igara sa „velikom“ četvorkom hrvatske košarke izvučene su pouke, a dokaz su i dvije gostujuće pobjede u Zaboku i Sinju. Ekipa se odlično posložila, a ono što raduje da su i klapa izvan parketa. Prošlotjedni sraz sa Cibonom u okviru četvrtzavršnice Kupa Krešimira Ćosića, pokazao je da ekipa igra čvrsto, te da ne bez razloga puca na peto-šesto mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Iako na Zabok i Alkar imaju 2:0 u međusobnim susretima, te su sve ostale osim Sonik Puntamike, koje se nalaze ispod četvorke pobijedili barem jednom, da bi sad već bili prvi do abaligaša, nedostaje im upravo skalp nekog velikog, kao što ih imaju Puntamika, Šibenik ili Zabok.

Zeleni su svjesni da se do gornjeg dijela ljestvice bez skalpa nekog velikog može doći jedino rudarenjem, te čekanjem  da se pobjedama protiv podjednakih ekipa dođe do cilja.

Sutra na Mavrince stižu Vrijednosnice Osijek, ekipa koja je Škrljevo po rezultatu lako pobijedila u prvom dijelu u maloj dvorani Gradski vrt u Osijeku. Umjesto gostujuće pobjede, nakon bolje igre, Zeleni su izgubili 83:69,a nisu zaslužili. No, život ide dalje, pa je poraz sveden pod onu: „još smo se ugrijavali za ono što smo pružili u nastavku prvenstva“.

„Mi smo favoriti u susretu sa Osijekom. Igramo odlično i moramo doći do devete prvenstvene pobijede“, zbori Fran Pilepić, koji je košem tri sekunde prije kraja donio pobjedu u Sinju. „Cijela ekipa se digla i dobro igramo, te očekujem da će se niz pobjeda sa ekipama koje su u našem rangu nastavi“.

„Raduje da se u ekipu vraća naš razigravač Toni Jelenković, kojem je na treningu razbijen nos, ali je u međuvremenu ekipa iz KBC-a Rijeka učinila sve da se nakon dvotjedne pauze Toni vrati, ali ovaj puta pod maskom. Pobjeda ne bi smjela biti upitna“, naglašava Ivan Vrgoč.

Ostatak ekipe je spreman za utakmicu protiv Brokera, koja se igra u nedjelju 7. veljače od 18 sati u Dvorani Mavrinci na Čavlima. Ljubitelji Zelenih imaju dvije opcije za pratiti utakmicu. Jedna je HKS TV putem PS-a ili na 98,4 na valu Radio Korza, koji je vjerni pratitelj njihove ekipe.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore