Hrvatska
Pino Giergia će u 82. godini života zaigrati u kategoriji 45+

Pino Giergia će u 82. godini života zaigrati u kategoriji 45+

Autor: Basketball.hr

Peto izdanje Koškarkaškog mastersa veterana i veteranki održat će se od 22. do 24. ožujka na Višnjiku.

Turnir će okupiti više od 600 košarkaša i košarkašica koji će tijekom tri dana odigrati čak 86 utakmica raspoređeni u 47 ekipa, od toga pet ženskih.

Zaluđenost košarkom nema granica, a to najbolje dokazuje zadarska legenda Josip Pino Giergia koji će u 82. godini života ponovno zaigrati na turniru. Na Mastersu će igrati i neka druga imena dobro znana Zadranima i svim ljubiteljima košarke. Ekipu MORH-a, jednog od favorita kategorije 45+, predvodi Davor Marcelić, bivši reprezentativac i nekadašnji igrač Zadra i Cibone. Na Višnjiku će ponovno u istoj ekipi zaigrati i braća Tomislav i Jurica Ružić, Zadrani s bogatim europskim košarkaškim iskustvom.

Osim hrvatskih haklera, u Zadar dolaze košarkaši iz Makedonije, Turske, Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Slovenije i Crne Gore. Na turniru će se odigrati više od 80 utakmica što znači da će se igrati istovremeno u svih pet dvorana ŠC Višnjik. Dolazak više od 600 košarkaša u predsezoni izvrsna su najava turističke sezone koja očekuje Zadar.

Ovakvi se turniri u svijetu organiziraju kako bi se pojačala turistička sezona gradova i država domaćina. Za Zadar i Hrvatsku ovo je u turističkom pogledu izvrsna promocija i početak nove sezone. Ovdje je riječ o gostima visoke platežne moći koji su ovom prigodom popunili sve hotelske kapacitete u Zadru. Uz same utakmice, ovi gosti svaki slobodni trenutak provode u razgledavanju znamenitosti ili pak u druženjima i zabavi u zadarskim restoranima.

Košarkaški Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-Event. Peto izdanje turnira najava je još jedne godine bogate košarkaškim uzbuđenjima. U rujnu nas očekuje šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji će ponovno pokazati zašto je riječ o najjačem pripremnom košarkaškom turniru u Europi, najavljuju organizatori.