Hrvatska
Počelo je - Pino Giergia u 82. godini odigrao cijelu utakmicu i zabio ključna bacanja za pobjedu

Počelo je - Pino Giergia u 82. godini odigrao cijelu utakmicu i zabio ključna bacanja za pobjedu

Autor: Basketball.hr

Pino kao vino!

Zadarski Masters veterana otvoren je pobjedom VKK Voštarnica koja je slavila nad makedonskim Tikvešom rezultatom 53-51 u kategoriji 45+. Zadarsku momčad kao kapetan je vodio Josip Pino Giergia, legenda zadarske košarke koji je u 82. godini odigrao cijelu utakmicu te s pogođena dva posljednja slobodna bacanja odlučio pobjednika.

 ''Moji suigrači su brži i mlađi od mene, ali ja im pomažem svojim iskustvom i ponekim dodavanjem. Ovu utakmicu smo zaslužili pobjedu, ali imali smo puno pogrešaka, promašnih slobodnih bacanja i ''zicera'', tako da smo mogli i lakše završiti utakmicu!''- izjavio je nakon utakmice Pino koji je svojom predstavom pokazao da su godine samo broj.

 Pino je peterostruki prvak Jugoslavije i izbornik koji je Hrvatsku odveo do svjetske bronce 1994., a o njegovom košarkaškom utjecaju govori što su ga nakon utakmice protivnici molili za selfije.   

 ''Ovaj turnir je meni i svim drugim sudionicima prije svega odlična zabava. Jako lijepa manifestacija i važno je da se ovi momci rekreiraju i igraju košarku što više mogu!'' – zaključuje Pino koji je u pobjedu ugradio četiri pogotka.

 Prvog dana igra se čak 26 utakmica u svih pet dvorana Višnjika, a do nedjelje će 46 ekipa odigrati čak 82 utakmice. Potvrda je ovo vrhunske opremljenosti zadarske dvorane za održavanje priprema i velikih natjecanja, a to je potencijal koji za sada iskorištavaju samo Masters veterana i Zadar Basketball Tournament koji se igra u rujnu.

 Košarkaški Masters veterana organizira zadarska tvrtka S-Event. Uz domaće ekipe, peto izdanje je okupilo sudionike iz Litve, Srbije, Mađarske, BiH, Makedonije, Slovenije i Crne Gore pokazatelj su snage turnira.


Samo u Zadru: Pet utakmica se igra odjednom pod istim krovom!!!