Hrvatska
Regija
Pino protivniku: Koliko ti je godina? 38! Dobro je, ja sam '37.!!!

Pino protivniku: Koliko ti je godina? 38! Dobro je, ja sam '37.!!!

Autor: Branko Tabak

Novo odličje za veterane Voštarnice i mlađahnog (82) Pina Giergiu.

Veterani zadarske Voštarnice su treću godinu zaredom nastupili na jakom veteranskom turniru u Kranjskoj Gori. Kako naglašavaju bili su smješteni u skupinu smrti s lanjskim finalistima Amforom i Gorenjskom za koju nastupaju Roman Horvat, Slavko Kotnik i niz istaknutih slovenskih internacionalaca.

Prvo kolo Voštarnica je nadigrala lanjske osvajače u utakmici u kojoj je najbolji pojedinac bio Giuseppe Giergia s 15 postignutih poena (2/2 za tri, 2/2 za dva i 5/6 sa slobodnih bacanja).

Tijekom utakmice dogodila se i anegdota. Giergia je upitao  protivničkog igrača preko kojeg je zabio dvije trice: 'Koliko ti je godina momal'?. Ovaj mu odgovara: 'Trideset i osam.'. Na to mu Pino uzvraća: 'Ah, dobro je. Ja sam trideset i sedmo'.

U drugom kolu Voštarnica je igrala protiv Gorenjske. Slovenci su bili raspoloženi, Zadrani umorni te su s omjerom pobjeda i poraza 1-1 krenuli u borbu za brončano odličje.

U tom su susretu Zadrani slavili 52- 38.

Svi su veterani Vošte dali svoj doprinos ovom uspjehu. Nastupili su: Giuseppe Giergia. Marki Blaslov, Šime Bekafigo, Marko Graić, Franko Kotlar, Dražen Lovrović, , Nenad Milković i Tomislav Klarica.

Po povratku u Zadar dečki su predvođeni 'mlađahnim' Pinom Giergiom' već krenuli s treninzima spremajući se za nove izazove.