Hrvatska
Pipan: Vladoviću sam zahvalio, čekamo odgovor Špralje; Longin: dovest ćemo 4 nova igrača

Pipan: Vladoviću sam zahvalio, čekamo odgovor Špralje; Longin: dovest ćemo 4 nova igrača

Autor: Branko Tabak

Zadar radi u tišni. Do sada to nije bila praksa. Novosti su čelni ljudu kluba iznijeli na Pressici.

KK Zadar je danas na press konferenciji predstavio trenera Aleša Pipana koji se nakon operativnog zahvata kojim je riješio zdravstveni problem uhvatio posla slaganja prve momčadi zadarskog kluba.

- Došao nam je čovjek koji i ljudskim i strukovnim odlikama predstavlja ono što smo tražili. Osobno sam zadovoljan Alešovim izborom, rekao je u kratkom uvodu sportski direktor kluba Branimir Longin.

- Radim ono što volim, baš kao što sam radio prije sedam godina kada posao nisam doradio. Vratili smo se tada u ABA ligu, ali se nismo razišli na najbolji način. Ali to je posao i moramo krenuti dalje. Ponovno sam u Zadru, slažemo momčad, pregovaramo. Želimo složiti momčad koja će biti konkurentna svima u ABA ligi i koja će donijeti rezultat. Nema u Zadru varanja, treba igrati kako treba i pobjeđivati. Cilj je imali što više pobjeda u regionalnoj ligi, a u domaćem prvenstvu dohvatiti finale. Treba razmišljati i o mladim igračima koji će dobiti povjerenje. Svojih favorita nemam i ne dovodim niti jednog igrača sa sobom. Radimo kao tim, kazao je Pipan na današnjoj konferenciji te najavio početak priprema za 8. kolovoza.

Tko će se pojaviti na tim pripremama?

- Nadam se da ćemo do kraja mjeseca imati definiran roster. Ne želim reći dan, dva, ili sedam, ali radimo na tome i bit će sve gotovo na vrijeme, rekao je Longin.

- Domagoj Vuković i Lovre Bašić neće biti s nama jer su dobili poziv u B reprezentaciju Hrvatske koja ide na turnir u Kinu te će nam se priključiti po povratku, nadovezao se Pipan.

Zanimala nas je kakva je situaciju s veteranima Jakovom Vladovićem i Šimom Špraljom.

- Šime Špralja je dobio našu novu ponudu i čekamo njegov odgovor. Što se Jakova Vladovića tiče na njega ne računam jer na toj poziciji imamom Lovru Bašića te ćemo dovesti još jednog stranca koji bi trebao biti motor momčadi, pojasnio je Pipan.

Na ovu temu treba naglasiti kako Zadar u ovoj sezoni  računa i na doprinos Luke Tomasa koji je završni dio prošle sezone odradio na posudbi u Zagrebu.


Na red je došlo i pitanje o Marku Popoviću i Luki Žoriću.

Razgovarali smo s obojicom. Marko se odlučio za Španjolsku, a Luka još važe neke stvari. Razgovarali smo dva puta, ja osobno i više puta. Kako sada stvari stoje ništa od toga, ali sve se može okrenuti u trenutku, odgovorio je Longin.

Dočekalo ga je i pitanje o Ivi Ivanovu. Nakon što su se lažnim pokazale informacije o njegovom dogovoru sa Splitom, a potom i Zadrom moglo se čuti da je za usluge zadarskog centra zainteresirana Rimčeva Cedevita, Krka i MZT. No, i Zadar je još uvijek u pregovorima.

- Opet smo razgovarali. Ive ima neke druge zahtjeve, sve je otvoreno, ali do dogovora nije došlo, informirao je sportski direktor kluba.

Na Pressici je govorio i Lovre Bašić od kojeg se očekuje da će imati veliku i značajnu ulogu u momčadi.

- Neću bježati od odgovornosti, nadam se dobrim rezultatima i dobroj sezoni, poručio je Bašić koji je s klubom produžio vjernost i koji je bio želja trenera Pipana.

Direktor Željko Žilavec je donio odlične vijesti s administrativne fronte. Sklopljen je trogodišnji ugovor s tvrtkom Visual Sport. 

- Pokazali su profesionalnost i spremnost da nam izađu u susret s našim zahtjevima. Dresove s motivima Donatovog grada neće nositi samo prva momčad nego i sve mlađe selekcije tako da ćemo biti prepoznatljivi gdje god se pojavimo u svim uzrasnim kategorijama. Mislim da je ovo prvi puta u povijesti da imamo istog tehničkog sponzora i istu opremu za sve selekcije kluba. Personalizirani dresovi napravljeni su i za zadarske srebrne nogometaše, pohvalio se Žilavec zadovoljan odličnom reakcijom javnosti na nove sportske odore kluba.

Dobre vijesti stižu i kada su u pitanju web i fan shop.

Radimo nove internetske stranice kluba. Na njima kao i na stranicama tehničkog sponzora bit će moguće nabaviti svu opremu koju nose naši košarkaši kao i ostale navijačke suvenire. Do početka sezona trebao bi zaživjeti i Fan Shop koji će biti smješten na Višnjiku u poslovnim prostorima bazena. Tako ćemo dati pečat cjelokupnom izgledu Sportskog centra Višnjik koji će uskoro dobiti i vanjske zemljane teniske terene.

Video zapis s Pressice pogeldajte na našem Instagram profilu.