Hrvatska
Pješice na gostovanje u Split

Pješice na gostovanje u Split

S 19 godina iskusniiji je dio momčadi.

Danas Kaštelane očekuje 'daleko' putovanje do splitskih 'Gripa', a neki od njih, pa i treneri, na ovo gostovanje mogu i pješice. Utakmica počinje u 19 sati, a na što će ona ličiti, tek ćemo vidjeti. Naime, jedni i drugi bi od ozlijeđenih igrača mogli složiti najmanje ravnopravan sastav za suprotstaviti se onima koji će istrčati na parket splitske dvorane. 

 U momčadi KK Ribola Kaštela ponovno će biti nekoliko kadeta i juniora, pa 19-godišnji Nino Pruže već čini iskusniji dio sastava. Evo njegovog razmišljanja o utakmici: 

''Dosadašnji dio prvenstva pokazao je kako je nama svaka utakmica izuzetno teška, pa kako onda ne bi bila i ova na Gripama. Igramo protiv uigrane momčadi koja je ozbiljan protivnik i puno jačim sastavima od našeg. 'Split' se dodatno uigrava i kroz Drugu ABA ligu u kojoj su odigrali seriju jakih utakmica. Mi imamo velikih problema i zbog ozljeda i zbog odlaska nekoliko igrača, ali trudit ćemo se ostaviti što bolji dojam.''

Utakmicu je najavio i trener 'Splita' Ivica Skelin: 

''To je utakmica koja će puno ovisiti o nama. Ono što je važno je da susret shvatimo na pravi način, da ne uđemo lako ćemo, nego da naš pristup bude pravi. U tom slučaju neće biti problema. Oni nemaju što izgubiti, igraju bez imperativa, a kada je tako lakši su ti šutevi. Mi vučemo nove probleme s gostovanja u Beogradu, Kalajžić i Marčinković nisu završili utakmicu protiv Dynamica zbog ozljeda, pa ne znamo u kakvom ćemo biti sastavu. Ali naravno, mi smo u ulozi favorita''.