Hrvatska
Planinić će neko vrijeme izbivati s parketa, povratak Bundović razveselio Mulaomerovića

Planinić će neko vrijeme izbivati s parketa, povratak Bundović razveselio Mulaomerovića

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Cedevita Junior misli ozbiljno.

Čitavu mladost 27-godišnji Filip Bundović (16.02.1994. Zagreb) proveo je u omladinskom pogonu tadašnje Cedevite Zagreb okrunivši to razdoblje naslovom juniorskog prvaka Hrvatske 2012. protiv Zagreba sa Šarićem, Hezonjom i Mavrom. 

Filip je bio MVP finala uz učinak 32 koša i 8 skokova. Igrao je za seniore Mladosti, posuđivan u dva navrata Zaboku, prvi inozemni angažman dobio je u njemačkom Mitteldeutscheru 15/16. Sezonu 2016./2017. vratio se u Cedevitu koja je imala dvije momčadi, on je nastupao za onu u A-1 hrvatskoj ligi. Slijede Zrinjski, Šibenik i Priština te turska Bandirma. Od 2018. do sredine prošle sezone bio je stožerni igrač Cibone da bi sezonu završio u makedonskom Rabotničkom. U mladim reprezentacijama Hrvatske okitio se naslovom kadetskog prvaka Europe 2010. 

S obzirom na ozljedu mladog centra Jure Planinića koji će još neko vrijeme izbivati sa parketa uprava Cedevite Junior angažirala je Filipa Bundovića koji se na poziv svog prvog kluba spremno odazvao.

"Hvala i treneru i upravi na ukazanom povjerenju što su mi dali šansu evo već treći puta u Cedeviti, klubu za koji me vežu samo lijepa sjećanja. Drago mi je da sam opet tu, da pomognem momčadi da napravi što je bolji rezultat a i da sebe dignem na malo veću razinu. Imamo iskusnog trenera koji u svakom trenutku zna što radi, mladu momčad posloženu sa stvarno talentiranim igračima i ja vjerujem u dobar rezultat ", reći će Filip Bundović po dolasku u klub. 

"Vjerujem da će biti dobro u HT Premijer ligi i da smo odmah u rangu momčadi iza ABA ligaša. Naravno, to moramo dokazati na terenu. Nisam u top formi, ali ima još desetak dana do početka prvenstva da se još dignem u formi, da dam sve od sebe i pomognem momčadi."

Damir Mulaomerović izuzetno je zadovoljan potpisom Filipa Bundovića u situaciji kada mu nekoliko igrača neće zbog blažih ozljeda moći participirati na samom startu prvenstva. 

"Stvarno smo sretni što smo se uspjeli dogovoriti sa Bundovićem s obzirom da je on dijete Cedevite, da nam donese tu sigurnost u reketu pogotovo što će Planinić još neko vrijeme izbivati. Dobili smo sjajnog, plemenitog igrača koji zna igrati na obje unutarnje pozicije. Dobit ćemo jedno iskustvo koje nam je potrebno. To sam rekao i za Gorana Filipovića koji nam je donio sigurnost u organizaciji igre a Filip će nam jako dobro pokriti unutarnje pozicije. Na nama je sada da ga što bolje pripremimo a iz razgovora vidim da je jako motiviran i željan i da mu je jako drago što se vratio i što je ponovno kod svoje kuće."