Hrvatska
Planinić će zaigrati za Cibonu u Zaboku, a tko neće?

Planinić će zaigrati za Cibonu u Zaboku, a tko neće?

12. kolo HT Premijer lige.

U 12. kolu HT Premijer lige Cibona u nedjelju (19 sati) gostuje u Zaboku. 

Cibona bi mogla istrčati u nešto izmijenjenom sastavu. Trener Velić je u najavi utakmice rekao kako bi netko od igrača koji su dosad nosili Cibonu u ovom prvom dijelu sezone trebao biti pošteđen. Ekipa Ivana Tomasa ima solidan roster, dosad su upisali 4 pobjede  i 6 poraza te se nalaze na osmom mjestu, dok Cibona drži vrh tablice sa Zadrom.

Nakon ove vrijedne pobjede bilo je dosta fizičkog i mentalnog pražnjenja tako da zbog toga očekujem tešku utakmicu u Zaboku. Kako stalno spominjem taj karakter ekipe kad su važne i bitne utakmice, moram naglasiti da je ova utakmica meni trenutno najvažnija i tu također moraju pokazati taj karakter. Pod tim podrazumijevam da ni u jednom trenutku ne smijemo podcijeniti protivnika i da igrači shvate tu utakmicu kao što su shvatili i ovu s FMP-om. Na večerašnjem treningu ćemo odlučiti tko se sutra neće skidati. Mislim da su pojedini igrači dosta vukli u ovom dijelu sezone i da su potrošeni, tako da ćemo pokušati jednog od njih, možda i dvojicu, osvježiti tako što ćemo ih poštediti ovu utakmicu. Ali kažem, to ćemo vidjeti večeras kad vidimo u kakvom su stanju igrači nakon ove utakmice s FMP-om, rekao je trener Velić.

Svoju prvu utakmicu u dresu Cibone ove sezone odigrat će Darko Planinić:

Očekuje nas nimalo lagana utakmica iz razloga što protivnik igra na svom terenu i već se dugo priprema za nas. S druge strane, mi smo sinoć imali jako važnu i tešku utakmicu i imamo samo danas i sutra da se pripremimo. Opet, mislim da se uz našu čvrstu obranu i maksimalnu koncentraciju u napadu možemo nadati pobjedi. Ja sam spreman, treniram s ekipom cijeli tjedan i jedva čekam sutrašnju utakmicu da mogu istrčati na teren.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 6. prosinca 2020. u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku  s početkom u 19.00 sati.

Prijenos utakmice ⇒ HKS TV.