Hrvatska
Plantak: Drago mi je što sam u Sinju zbog Maligana, tradicije Alkara i jer sam bio bez posla

Plantak: Drago mi je što sam u Sinju zbog Maligana, tradicije Alkara i jer sam bio bez posla

Autor: Ferata.hr Photo: Ferata.hr

Uprava Alkara predstavila je javnosti novog trenera Zadranina Nevena Plantaka.

Podsjećamo, u ponedjeljak navečer na sastanku Uprave KK Alkar donesen je zaključak kako je potrebno pronaći novo trenersko rješenje i samim time se zahvaliti dotadašnjem treneru Domagoju Kujundžiću koji je momčad vodio od sredine kolovoza, piše portal Ferata.hr.

U obraćanju medijima predsjednik kluba Denis Glavan je kazao: 

“Prije svega bih se zahvalio našem bivšem treneru Domagoju Kujundžiću koji je puno napravio u ovoj sezoni i dao Alkaru šansu u borbi za opstanak, ali splet okolnosti na koje on nije utjecao stvari su okrenule u drugom smjeru. Kao nova uprava imali smo neke nove vizije u koje se on nije uklapao i razišli smo se bez repova.” 

Tijekom dana Maligani su izdali priopćenje za medije u kojima su se požalili na postupanje redarske službe prije, za vrijeme i nakon utakmice na Gripama, što je Glavan također prokomentirao:

 “Nažalost mi na to nismo mogli utjecati, ali donekle bi to bilo i prihvatljivo da je kriterij bio jednak za sve i da s druge strane niti njihovim navijačima nije bio dozvoljen unos primjerice palica za bubanj. Ja sam tražio objašnjenje, ali oni su se pravdali da su to njihovi kadeti. Maligani imaju pravo na prosvjed, mi ih u tome podržavamo, ali ne želimo se stvaraju dodatne tenzije. Naši navijači su nama jako bitni, oni su naš šesti igrač i tu smo u prednosti pred nekim drugim klubovima.” 

Neven Plantak iza sebe ima bogat životopis, dosta puta je kao trener dolazio u Sinj, tri puta je i slavio i može se reći da prilično dobro odgovora opisu trenera kakvog je nova Uprava Alkara tražila. Naime, riječ je o prilično osebujnom treneru, koji ne štedi ni sebe niti igrače i koji će nesumnjivo sa sobom donijeti određenu dozu fanatizma. 

“Meni je drago što sam izabran za trenera Alkara, zbog više stvari. Prva stvar je taj fenomenalan ambijent, Maligani su među najboljima u Hrvatskoj i u takvoj atmosferi svi na terenu moraju davati najbolje od sebe. Druga stvar je što Alkar ima tradiciju, a treća stvar je što sam bio bez posla i drago mi je što ga opet imam. Znam da nas čeka težak posao, borba za opstanak, ali na svima nama je da damo maksimum i da ostanemo u prvoligaškom društvu.”, kazao je Plantak prilikom predstavljanja. 

Prva službena utakmica sinjsku momčad očekuje tek 8. prosinca, riječ je o gostovanju u Draženovom domu protiv Cibone, a do tada će Plantak prema najavama organizirati dvije ili tri pripremne utakmice i imat će, može se reći, dovoljno vremena da stekne uvid u kvalitete svakog pojedinca.