Hrvatska
Plantak više nije trener Alkara, stigao Srđan Helbich

Plantak više nije trener Alkara, stigao Srđan Helbich

Autor: Branko Tabak

Treći trener u jednoj sezoni.

Neven Plantak nije više trener Alkara, vijest je koju je potvrdio predsjednik sinjskog kluba Denis Glavan. Na njegovo mjesto došao je 42-godišnji Srđan Helbich. Helbich dolazi iz zagrebaškog Bosca gdje je trenirao mlađe uzraste, a prije toga bio je trener VERNA s kojim je igrao kvalifikacije za popunu najelitnijeg razreda hrvatske košarke. 

Loša serija rezultata Plantaka je stajala radnog mjesta. Doveden je da izazove pozitivan šok u momčadi. Iz istog razloga stigao je i njegov nasljednik. Plantak je na klupi je naslijdio Domagoja Kujundžića koji je u sedam kola izborio dvije pobjede.

Plantak je u sljedećih 12 susreta upisao na konto Sinjana još tri pobjede. 

Plantak je smijenjen na hitnom sastanku nakon poraza Alkara od Splita. Predsjednik kluba nakon susreta se požalio na nedostatak borbenosti i žara u igri u Plantakovoj momčadi. 

‘Dogovoren je sporazumni raskid suradnje sa Nenom Plantakom, kojem se ovim putem zahvaljivamo na dosadašnjem radu u našem Klubu. Ovu smo odluku donijeli s mišlju da je našoj momčadi potreban jedan pozitivan šok. Imamo odigrat još 5 utakmica do kraja, tako da bi tim šokom malo podigli našu ekipu te izborili opstanak u najelitnijem hrvatskom natjecanju’, kazao je Glavan za portal Ferata.hr

Glavan je rekao i nekoliko rečenica o 42-godišnjem Srđanu Helbichu. 

‘Već neko vrijeme smo bili na tragu ovoga što se dogodilo sinoć, pa smo tako i pregovarali s nekoliko trenera. Tako da smo odlučili da damo šansu Srđanu Helbichu, koji nema iskustvo u premijer treniranju, no polučio je dobar rezultat vodeći ekipu VERN-a u drugoj ligi. Nije ušao u prvu ligu samo iz razloga što ih nisu htjeli financirati. To je jedan mladi Osječanin sa zagrebačkom adresom, koji je ambiciozan i koji bi trebao napraviti neki pomak u našem Klubu, naročito u radu s našim mlađim igračima’, zaključio je predsjednik KK Alkar Denis Glavan.

Službeno predstavljanje novog trenera Alkara zakazano je za sutra.