Hrvatska
Pleadin spasio Šibenčane, Kvarner kratak za loptu

Pleadin spasio Šibenčane, Kvarner kratak za loptu

Domaćini su na Baldekinu slavili 88-86.

Na otvaranju Jedinstvene kadetske lige na Baldekinu su napetu utakmicu odigrali GKK Šibenik i KK Kvarner 2010.

Prvu četvrtinu utakmice bolje otvaraju Narančasti i brzo prelaze u vodstvo od 21:13.

Druga četvrtina nakon što je trener domaćih napravio nekoliko zamjena, donosi bolju igru gostiju koji se košem sa zvukom sirene približavaju na samo koš zaostatka.

Bolju igru na početku drugog poluvremena domaći su okrunili vodstvom. No, nedostatak koncentracije Šibenika Kvarner koristi za dolazak u egal, a nakon toga i vodstvo krajem 3. četvrtine 67:70. U posljednjoj dionici Narančasti su izvukli dodatnu energiju i u uzbudljivoj završnici slavili rezultatom 88:86 nakon dva Pleadinova koša.

Kod Šibenika najistaknutiji pojedinci bili su Antić s 18 koševa ( 6 sk), Živković 16 (6 sk, 7 as, 4 ukr.lop.), T. Ivišić 16 ( 7 sk, 2 as), Pleadin 15 (7 sk, 3 as) i Klarin11 ( 4 sk, 6 as).

Kod ekipe Kvarnera najbolji je bio Baćac Simper s 29 koševa (7 sk, 6 as, 9 ukr.lop.), Baić s 21 poenom i Smojver sa 16.

Kompletna statistika OVDJE.

 Trener kadeta GKK Šibenika, Branko Klisović:
„Dobra utakmica s puno koševa. Mislim da je, bar što se tiče napadački, jedan dobar pok azatelj za kadetske ekipe kako bi trebalo igrati. Mi smo poklonili puno lopti, pogotovo u drugom poluvremenu i zbog toga nismo ranije uspjeli prelomiti tu utakmicu. U svakom slučaju velike čestitke i mom kolegi iz Rijeke koji je isto napravio jako dobar posao sa svojom ekipom.“

Trener kadeta Kvarnera 2010, Branko Musić
„Dosta neizvjesna utakmica, baš je bila dramatična. Imali smo sve u svojim rukama, vodili smo pred kraj utakmice, ali smo malo brzopleto ušli u završnicu. Nismo uspjeli ispoštovati ono što smo se dogovorili i izgubili smo. Ali opet kažem, kao i jučer protiv Splita, dobro smo se borili i mislim da smo dali sve od sebe. Nije lako igrati, ovo je ipak ekipa koja je atletski puno bolja od nas. Malo ostaje žal. ali dečkima ne mogu ništa zamjeriti, borili su se maksimalno.“