Hrvatska
Po dva zadarska i zagrebačka kluba u borbi za naslov kadetskog Prvenstva Hrvatske

Po dva zadarska i zagrebačka kluba u borbi za naslov kadetskog Prvenstva Hrvatske

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Zadar

Utakmice se igraju u 18 i u 20 sati.

U četvrtak u SD Boško Božić Pepsi starta završni turnir PH za kadete. Nakon prošlogodišnjeg naslova Bosca u istoj dvorani ove godine završnicu su izborila dva zagrebačka (Cibona, Cedevita Junior) i dva zadarska (Zadar, Sonik Puntamika) kluba koji će kroz dvodnevno nadmetanje iznjedriti novog prvaka Hrvatske. Uoči završnice razgovarali smo s trenerima koji se slažu da nas očekuje vrlo zanimljiva završnica što je pokazala i Jedinstvena liga koja je završila prije nekoliko dana. U polufinalnim susretima igraju Cibona – Sonik Puntamika i Zadar – Cedevita Junior.

”Jedinstvena liga je pokazala veliku izjednačenost što očekujemo i na ovoj završnici. U polufinalu nas očekuje Sonik Puntamika s kojom smo odigrali dvije utakmice u Jedintvenoj ligi. Vrlo agresivna atipična momčad sa odličnim Davidom Pavinom. Dva puta su slavili protiv Zadra što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Svaka utakmica je nova priča i moja momčad spremno ulazi u ovu završnicu s ciljem koji imaju svi klubovi, a to je naslov prvaka Hrvatske. Igramo u Zagrebu što je naša prednost i kroz dobru igru vjerujem da će doći i pobjeda za plasman u finale”…kaže Ivan Juran, trener Cibone.

”Mi nismo favoriti, ali to nas motivira da damo svoj maksimum jer vjerujem da će se nešto i nas pitati na ovoj završnici. Nažalost nismo kompletni jer nema Šimuna Lončara, a Ante Čakarun je tek počeo trenirati nakon duže pauze. Pred nama su dvije utakmice i pobijedit će onaj tko bude u boljoj formi. Što se tiče Davida Pavina njegova napadačka uloga nije vezana samo za poene već on boljima čini sve naše igrače, a isto tako naši igrači Davida čine boljim. Idemo hrabro u susret s Cibonom s kojom smo uz pobjedu u Zadru jako dobro igrali i u Zagrebu kada nije bilo Pavina u sastavu”…kaže Jakov Borčić, trener Sonik Puntamike.

Četvrtak, 26.05.2022.

18.00  CIBONA – SONIK PUNTAMIKA (polufinale)
20,00  ZADAR – CEDEVITA JUNIOR (polufinale)

Petak, 27.05.2022.godine

15.30  UTAKMICA ZA 3.MJESTO
17,30  UTAKMICA ZA 1.MJESTO

”Mi nemamo rezultatski imperativ već prije svega želju da poneki igrač izbori dres seniorske momčadi, ali i reprezentacije Hrvatske. Ovo je prilika za nastavak jednog kontinuiranog rada. Uz dobar rad dolazi i rezultat, a treba reći da je pola naše momčadi ulazno kadetsko godište što je prilika da stjecanje novog iskustva. Iza nas je sezona u kojoj smo pored Županijske i Jedinstvene lige igrali EYB Ligu sa osam odigranih utakmica i još jednim turnirom, a dio igrača je igrao i Drugu ligu za Pet bunara. Iako smo dobili Cedevitu Junior dva puta u posljednjih nekoliko mjeseci to nam neće ništa garantirati. Moramo na parketu pokazati da zaslužujemo finale”…kaže Mario Jeličić, trener Zadra.

”Čestitao bih svim klubovima koji su izborili završnicu. Ovo će biti prvi final four ovoj generaciji jer se nije igrača završnica prije dvije godine zbog Covid-a. Teško je bilo što prognozirati što je i pokazala Jedinstvena liga. U polufinalu igramo sa Zadrom koji je blagi favorit jer nas je dva puta dobio. Nemamo imperativ rezultata već želju da damo svoj maksimum kako fizički tako i mentalno. Ako tu uspijemo povezati onda će se želje mojih igrača ispuniti”…kazao je Nenad Kukić, trener Cedevite Junior.